Nyártól a TV2-n a BL, az RTL Klubon az NB I-es fociközvetítések

Budapest - Augusztustól három évig a TV2 közvetíti a labdarúgó Bajnokok Ligája meccseit, a másik kereskedelmi csatorna, az RTL Klub a magyar bajnoksággal erősít. Szombat dél körül akarnak élőben sugározni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzéseket sugároz augusztustól három éven át a TV2 - jelentette be Várdi Zoltán, a tévécsatorna vezérigazgatója szerdán, sajtótájékoztatón.

A kereskedelmi tévé kedd esténként a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzést fogja élőben közvetíteni, majd összefoglalót ad a többi aznapi találkozóról. Az országos lefedettségű csatorna a BL selejtezőjének utolsó körében kapcsolódik be, s a 2009-10-es idényben összesen 18 összecsapást - közte az Európai Szuperkupa-döntőt és a BL-finálét - sugároz egyenesben. Az első közvetítési nap 2009. augusztus 18. lesz. A TV2  ezen felül ősztől megszerezte valamennyi BL-mérkőzés internetes közvetítési jogát is.

Várdi Zoltán hangsúlyozta: a csatorna kiemelkedő jelentőséget fordít majd a BL-mérkőzések promóciójára. Az élő közvetítések és összefoglalók mellett felvezető és magazinműsorokkal is jelentkezik majd a csatorna, s már a találkozók előtti napon igyekszik helyszíni tudósításokkal beszámolni a hangulatról.

A kommentátorok személye még nem dőlt el, de a vezérigazgató azt ígérte, hogy a BL színvonalához illő, első osztályú csapat vesz majd részt a műsorok közvetítésében. Az már biztos, hogy Németh Balázs, a Tények műsorvezetője tagja lesz a teamnek. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar érdekeltségű mérkőzések elsőbbséget élveznek majd a csatorna közvetítési politikájában, s olyan nem fordul majd elő, hogy egy találkozó hosszabbítását ne láthassák élőben a nézők. A TV2 nagyobb nézettséget, több férfi nézőt és emelkedő reklámbevételt remél a stratégiaváltástól.

Eldőlt, hogy a 2009–2010-es NB I-es mérkőzéseket az RTL Klub (illetve a kereskedelmi adóhoz tartozó Sport Klub és a Cool Tv), valamint a Duna Tv sugározza, számol be róla a Nemzeti Sport. 



Guzmicsék meccsei a Duna TV mellett nyártól az RTL Klubon lesznek láthatók

Fotó: Benkő Sándor

Az nso.hu szerint a közvetítések és a hozzá adott reklámérték jóvoltából jövőre közel 600 millió forinttal gazdagodik a hazai profi foci, ebben az idényben ez az összeg 190 millió volt. 

A lap úgy tudja, az élő közvetítések szombaton dél körüli időpontban lesznek. 

Forrás: MTI, nso.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!