Ronaldinho, Sevcsenko, Kaká: legerősebb csapatával jön az AC Milan

Budapest (MTI) - Legerősebb csapatával érkezik az AC Milan Budapestre a magyar Ligaválogatott elleni, jövő szerdán sorra kerülő barátságos mérkőzésre. A magyar ligaválogatott keretében ott van Sipos Norbert, a Haladás futballistája is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Franco Baresi, a klub elnöki nagykövete, korábbi legendás futballistája jelentette be az esemény szerdai sajtótájékoztatóján, hogy a teljes Milan itt lesz Budapesten. A XX. század legjobb olasz játékosának választott Baresi elmondta, hogy a Puskás Ferenc Stadionban többek között ott lesz majd az együttes három aranylabdása,Ronaldinho, Andrij Sevcsenko és Kaká  is. 
 
- A Milan egyike a világ legjelentősebb csapatainak. Nagyon várjuk már a mérkőzést, hiszen első ízben látogat Magyarországra az együttes, ráadásul rengeteg szurkolója van itt a klubnak, így nekik is szeretnénk bizonyítani - nyilatkozott Baresi, miután tolmácsolta Adriano Galliani alelnök jókívánságait a sajtó képviselőinek. - Remélem, igazi fociünnep lesz majd a stadionban, mi legalábbis erre törekszünk" - tette hozzá. Baresi az alakulat aktuális teljesítményét érintve elmondta, szerinte a korábbinál gyengébb szereplésnek főként a sok sérült az oka.
 
- A szezonban szinte egyetlen egyszer sem tudtuk azt a csapatot pályára küldeni, amelyet szerettünk volna, Nesta, Gattuso, Kaká, vagy éppen Kaladze sérülése rányomta bélyegét a produkcióra.
  
- Ha ma végigtekintünk a világ elitklubjain, megállapíthatjuk, hogy jelenleg az AC Milanban futballozik a legtöbb sztár, olyan egyesület most, mint pár évvel ezelőtt a Real Madrid volt - jelentette ki Gelei Károly, az esemény főszervezője. - A csapat fellépése mindig nagyon sok embert vonz. Rengeteg meghívása van, így nagyon nagy dolog, hogy el tudtuk hozni.

A korábbi kiváló söprögető Baresi a tájékoztatón egy mezt adott át Lendvai Jánosnak, a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ) elnökének. Az MGYLSZ több szempontból is kedvezményezettje a találkozónak: a fiatal labdarúgók számára a szervezők 200 ingyenjegyet biztosítanak, valamint a pályára lépő játékosokat is fiatalok kísérik majd ki a gyepre.

Mészöly Géza, a magyar Ligaválogatott szakvezetője 33 fős keretét leszűkítette, várhatóan húsz játékossal készül majd a találkozóra. (Kenesei és Molnár Balázs kimaradt  a Milan ellen meccselő csapatból.)

- Szerettük volna, ha valamennyi NB I-es klub ad játékost, de a Magyar Kupa visszavágói miatt a Győr, a Honvéd, a Siófok és az MTK nem tudja elengedni a futballistáit. Mindenképpen olyan csapatot szeretnék a pályára küldeni, amely éhes a sikerre, és meg akarja mutatni, hogy Magyarországnak igenis vannak minőségi játékosa - fogalmazott a Vasas trénere.

Erdős László szervező elmondta: az egyeztetések még folynak, de minimum 35 ezer néző tekintheti meg a találkozót a helyszínen. A jegyek hivatalos értékesítése kedden kezdődött, igaz az interneten korábban már a belépők egynegyede gazdára talált. A vidéki szurkolókat támogatandó a MÁV-Start félárú utazást biztosít a mérkőzés napján.    

A magyar Ligaválgatott kerete:
Kapusok: Köteles László (Diósgyőr), Németh Gábor (Vasas)
Védők: Grúz Tamás (Kaposvár), Horváth Gábor (Fehérvár), Laczkó Zsolt (Vasas), Mészáros Norbert, Leandro (mindkettő Debrecen), Dragóner Attila (Ferencváros)
Középpályások: Bori Gábor, Tisza Tibor (mindkettő Újpest), Miskolczi László (Nyíregyháza), Némedi Norbert (Kecskemét), Horváth András (ZTE), Farkas Balázs (Fehérvár), Lipcsei Péter (Ferencváros), Sipos Norbert (Haladás)
Támadók: Rajczi Péter, Kabát Péter (mindkettő Újpest), Tököli Attila (Paks), Nyerges Krisztián (REAC)



Mészöly Géza, a magyar labdarúgó Ligaválogatott edzője (b) és Franco Baresi, az olasz AC Milan labdarúgó klub elnöki nagykövete kezet fog közös sajtótájékoztatójukon Fotó: MTI/Földi Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!