Szenzáció! A Modern Talking Szombathelyre érkezik!

VN - Igazán jó hír a hazai, könnyebb zenét kedvelők széles táborának. Magyarországra látogat a Modern Talking zenekar. Külön öröm, hogy Szombathelyen is fellépnek a szabadidő központban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nyolcvanas években, a boldog békeidőkben divat volt az olvasói ugratás a lapokban. A Vas Népe sem képezett kivételt, csokorba gyűjtöttük pár április elseji tréfánkat!

1986. április 1. 

Jön a Modern Talking!

Igazán jó hír a hazai, könnyebb zenét kedvelők széles táborának: sikerrel jártak a fővárosi MORÉNA GMK- és koncertszervező iroda tárgyalásai a világhírű Modern Talking menedzserével. Ezek szerint hazánkba látogat a formáció és kívánságra lemezeket is dedikál. Külön öröm, hogy Szombathelyen is fellépnek, a szabadidő központban. A koncert időpontja április 8-án, délután két órakor. Jegyek a MORÉNA GMK-nál igényelhetők. (Kozma Gábor írása)

1990. április 2. hétfő

Bécsbe....

Jön a Rolling Stones!

Ha a felcím nem lenne....De van. S ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel most sem láthatjuk Budapesten minden idők legnépszerűbb rockbandáját, a Rolling Stonest. Egyszer már majdnem összejött a dolog. A nyolcvanas évek elején rándult át Mick társaival sógorékhoz, s mint mondta - szívesen énekelt volna a "vörös blokkban." Olyannyira, hogy az eredeti gázsi felét - akkor körülbelül 7 millió forintot - hajlandó volt lenyelni. Már a helyszínt is kijelölték, folytak a tárgyalások, ám a mindenható BM lehúzta a rolót. Állítólag egy befolyásos PB-tag szörnyűlködése döntötte el a kérdést: "Még mit nem, ezek idehozzák nekünk Kelet-Európa szemetjét!"

Nos, az elvtárs megnyugodhatott, a koncertet lefújták. A legelszántabbak kiváltották 3 évente esedékes útlevelüket és feláldozták a néhány órás Práter-élményért. 100 ezer ember tombolta akkor végig a bohókás Jagger-fesztivált, fölöttébb emelkedett hangulatban.

És most ismét. Az Antenne Austria (Danubius helyén) jelentette, hogy július 31-én ismét fellépnek a Práterben a fiúk. A jegyek 380 schillingbe kerülnek majd. Bizonyára ez sem fogja elriasztani honfitársaimat attól, hogy még egyszer (talán utoljára?) megcsodálják a Stones játékát, adózzanak tehetségének. 

Pest most nem politikai okok miatt maradt ki. Egyszerűen azért, mert zsebükben "kuncog a krajcár," várhatóan nem aratna sikert a 2-3 ezer forint körüli jegyár. Vagy még bízhatunk? (Kozma Gábor írása)   

Két kiló krumpli, japán kocsival

- A gorbacsovi peresztrojka idején, de még a kádári szigort tapasztalván, megengedtem egy tréfát a lapban. Amelyre szerencsére vevő volt az olvasószerkesztő. A főszerkesztő nem, de ő nem is tudott a húszsoros akcióról. Amelynek az volt a lényege, hogy a szombathelyi piacon ezen a napon részletre lehet vásárolni japán autót. 

Ehhez tudni kell, hogy még mindig 8-15 év volt a várakozási idő egy-egy szocialista kocsira, nyugatiról nem is szólva, mert azt nem forgalmazta a Merkur. Szóval megírtam, a cikk lejött és másnap jó ezer ember tolongott a piac környékén. Köztük a lekötött pénzüket kivett budapestiek, akik várták a kamionokat... Húztam magam a közértben, megkérdezve az eladót: mi folyik itten? Uram, egy bazi nagy átverés, nevetett fel az eladónő. Mit mondjak: egész nap égtek a vonalak a cégben, szabit vettem ki és úgy döntöttem, soha nem lesz japán kocsim. És még a fegyelmit is megúsztam... (Kozma Gábor visszaemlékezése)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!