Tanúmeghallgatással folytatódott a szocialista képviselő pere

VN- A Szombathelyi Városi Bíróságon a magánokirat-hamisítással megvádolt képviselőnek, a Százhold Egyesület alelnökének a pere tanúmeghallgatással folytatódott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Gy. J. városi szocialista képviselő, a Százhold Egyesület alelnöke  2005 júniusában fordult kérelemmel a városi közgyűlés sportbizottságához: támogatást kért egy egyesületi rendezvényhez. 

A 65 ezer forintról meg is kötötték a megállapodást, augusztusban ki is utalták az összeget az egyesületnek. A vádirat szerint azonban Gy. J. az egyesület alapszabályi rendelkezését ez esetben megszegte: egyedül nem volt jogosult  eljárni az egyesület nevében. 

A civil szervezet alapszabálya szerint ugyanis az egyesület képviseletére az elnök és a két elnökhelyettes jogosult, a szervezet nevében pedig az elnök és az egyik alelnök, illetve a két alelnök együttesen írhat alá. A sportbizottsághoz beadott támogatási kérelmen egyedül Gy. J. aláírása szerepelt. 

Dr. Nárai József  bíró a  második tárgyaláson tanúként hallgatta meg K. F.-et, a Polgármesteri Hivatal Ifjúsági Sportirodájának vezetőjét. A tanú szerint a Százhold Egyesületet egyéni kérelem alapján támogatták, s ő abban a hiszemben intézkedett, hogy a szervezet elnöke Gy. J. 

A sportbizottsághoz érkezett kérelmen ugyanis így olvasta, s a további ügyiratokon így szerepel. Ám a kérvényen Gy. neve alatt az alelnök szó van; K. F.-et a  tévedéséért a hivatal belső ellenőrzési irodájának vezetője szóban meg is rótta. 

A bíró megállapította az ominózus papír másolatát megvizsgálva, hogy a két betű  - al - valóban nehezen vehető észre a pecsét és az aláírás miatt. A tárgyalást elnapolta azzal, hogy látni kívánja az eredeti kérelmet, s tanúként megidézi a belső ellenőrzési iroda vezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!