Tíz önkormányzati bérlakás újult meg a megyeszékhelyen

Szombathely - Közcélú munkások által kívül-belül felújított önkormányzati bérlakást adtak át pénteken délelőtt. Az Út a munkához programban hetven szombathelyi vesz részt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Új járólap, hófehérre festett fal, felcsiszolt parketta, korszerű konyhabútor, modern nyílászárók várják azt a családot, amelyik a Söptei utcai önkormányzati bérlakásba költözik hamarosan. 

Ez az első olyan bérlakás, amelyet teljes egészében a Savaria Rehab-Team Kht.-nál dolgozó közcélú munkások újítottak fel. A korszerűsítés során kőműves-, burkolási-, vízvezeték szerelési-, asztalosipari-, elektronikai-, festő- és  szigetelő munkák valósultak meg. 

Horváth Olga, a Savaria Rehab Team Kht. ügyvezető igazgatója kiemelte, 2008-ban a kormány létrehozta az Út a munkához programot, amelyben tartós munkanélküliek számára biztosítanak munkát.  Hozzátette, értékteremtő munkát kívánnak adni a közcélú munkásoknak, akiket a későbbiekben  az elsődleges munkaerőpiacra szeretnének kivinni.   

A Szova Zrt.-n kívül a Prenor Kft.-nek és több oktatási intézményeknek is dolgoznak a programban résztvevők.  Tíz önkormányzati bérlakást újítottunk eddig fel  emelte ki Horváth Olga.  Ezenkívül  kerítést fest, kaszál, parkot gondoz és virágot ültet a programban résztvevő hetven  közcélú foglalkoztatott. 

A felújított önkormányzati bérlakást a város szociális bizottságának az elnöke, Szakály Gábor és a Szova Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Gábor adta át. 

Kokas Attila segédmunkásként vesz részt a programban, a mesterek keze alá dolgozik. Tavaly veszítette el a munkáját. Örül, hogy dolgozhat  a Savaria Rehab-Teamnél, mivel a gazdasági válság miatt rengeteg hazánkban a munkanélküli.   



A Söptei utcai önkormányzati bérlakás kívül-belül megszépült  Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!