Ünnepelni sem maradt erejük a Rábatöttöst legyőző sorkifaludiaknak

VN - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Déli-csoportjának 18. fordulójában a Sorkifalud-Gyanógeregye meglepetésre 4:3-ra legyőzte a bajnoki címre is esélyes Rábatöttöst.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nem sok jót ígért a vasárnapi, Rábatöttös elleni összecsapás a sorkifaludi futballisták számára: a játékos-edző, Pinczés Ferenc tanítványai ugyanis tavasszal még nem nyertek meccset, ráadásul éppen egy csapatra való játékos jött össze a rázósnak ígérkező bajnoki meccsre. Cseréjük sem volt a sorkifaludiaknak, akik  ennek ellenére lehetetlent nem ismerve, 0:1-ről megfordítva a meccset 4:3-ra verték a bajnoki álmokat dédelgető, második helyezett Rábatöttöst. 

- A meccs elején hoztuk a szokásos formánkat,  az első öt percben  ugyanis rögtön gólt kaptunk - jelezte Pinczés Ferenc. - Őszintén szólva nem hittem volna, hogy innen talpraállunk, de szerencsére rámcáfoltak a fiúk: Dénes a 12., Szombath a 15., Szücs Richárd a 25., Géczi pedig a 28. percben betalált, így a félidőre már  4:1-es előnnyel vonulhattunk. Átrobogtunk ellenfelünkön. Sajnos a szünet után fokozatosan elfogyott a szuflánk, és miután nem volt cserénk, a helyzet még aggasztóbbá vált.  Az 55. percben már csak két góllal mentünk, a vége előtt 15 perccel pedig már 4:3 volt az állás. A hajrát nagyon megnyomták a töttösiek, kapufát is lőttek, de ezúttal szerencsénk volt, a labda nem befelé, hanem kifelé pattant. Végül kiküzdöttük, kihúztuk a meccs végéig, a lefújás után nagy ünneplést csaphattunk volna - csak éppen sajnos már erre sem maradt energiánk, agyilag és fizikailag is sokat kivett belőlünk a 90 perc - de megérte! Az elmúlt fordulóban csak egy döntetlenre voltunk képesek a Szombathelyi Focisuli ellen, külön öröm, hogy az első tavaszi sikerünkért  most ennyit tettünk. A téli átigazolási időszakban hat játékos elment, ugyanennyi érkezett - de inkább gyengültünk, mintsem erősödtünk volna. Úgy is mondhatnám, hogy a rutin helyére a fiatalság érkezett. Így a bajnokság elején kitűzött dobogós helyezésen is módosítottunk, örülünk ha az első hatban bent leszünk a bajnokság végén - jelenleg az ötödikek vagyunk, most már szeretnénk megtartani minimum ezt a pozíciót, hogy aztán jövőre, talán megerősödve már merjünk nagyot álmodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!