A lemezlovas playmatet elvarázsolja a vidéki szórakozóhelyek hangulata (sok fotóval)

VN - A nyuszis magazin címlapján két alkalommal szerepelt. Ideje nagy részét most már nem a modellkedéssel tölti. A zene annyira rabul ejtette, hogy míg a szépségiparban dolgozó pályatársnői a tükör előtt ülnek, addig ő az internetet bújja és új hangzások után kutat. <em>Voksán Virág</em> Playmate-tel és lemezlovassal beszélgettünk.

Takács Gábor

- Úgy 13-14 éves korom óta kezdtem el komolyabban próbálkozni a modellkedéssel, először internetes szépségversenyeken indultam, majd végigjártam a legtöbb modellügynökséget is a portfóliómmal. Sajnos hosszú évekig nem jártam szerencsével. Az első sikert egy véletlen hozta meg, amikor az egyik testépítő versenyen nézőként vettem részt. Itt egy táplálék kiegészítő cég felfigyelt rám, és felkértek címlap fotózásra - meséli Voksán Virág.



- A 2006-os Playmate versenyen való indulás, és a közönség részéről ott megszavazott első helyezésem hozta meg a médiába történő „betörést” és hírnevet. Büszke vagyok arra,hogy Playmate vagyok, de most már a DJ-skedésre fektetem a nagyobb hangsúlyt, az időm nagy részét a zenélés tölti ki, nem pedig a modellkedés.

 Honnan jött az ötlet, hogy a modellkedés mellett zenéléssel is foglalkozzál?

- A zenéhez már egészen fiatal korom óta vonzódom és érdekel. Eléggé muzikális alkat vagyok. A technikai dolgokhoz - például a számítógéphez - elég jól értek. Magát a mixelést, a technikai oldaláról már több mint két és fél éve, hogy elkezdtem megtanulni, ebben segítségemre volt egy profi DJ. Fél éves nagyon intenzív és kitartó munka eredményeként történt meg az első nyilvános fellépésem Siófokon a Palacéban. Az érzés leírhatatlan, amikor kiállok a több ezer fős tömeg elé, én irányítom a zenét, és megőrülnek rá az emberek. Hála isten, rengeteg pozitív visszhangot kapok a fellépéseim és a mixeim után, már csak önmagában ezért is megéri csinálni az egészet.
 
Fellépéseiden a szexi lányt, vagy a a bakelitet jól pörgető DJ-t látja benned a közönség?

- Úgy gondolom, az első alkalommal, mikor meghívnak egy adott régióba zenélni, sokszor a „Nyuszilány image”-em miatt invitálnak. De amikor már másodjára hív vissza egy adott club vagy disco, akkor az már nem a külsőmnek és az image-emnek szól, hanem a zenei tudásomnak,amit az előző alkalommal bizonyítottam.

Vidéken vagy inkább a fővárosban pörgeted szívesebben a lemezt?

- Bár Budapesten nagyobb volumenű helyeken játszom, a vidéki fellépések a szívem csücskei. Az emberek fesztelensége és közvetlensége a szórakozóhelyeken mindig magával ragad, és ezáltal mégnagyobb party-t tudok nyújtani nekik!

Külföldön mennyire lehet ismert és sikeres egy magyar playmate, mi kell a befutáshoz?

- Nagyon fontos a kinti PR, nélküle igencsak nehéz. Az önmagában csak 1-2 fellépésre elég, ha egy disco reklámozza be a fellépő DJ-t egy adott dátumra, ez sajnos csak egy szűk szegmensnek szól. Ország szintű PR-t azonban nagyon nehéz elérni egy külföldi országban.

Mi az oka, hogy a főző és valóságshowkban egyre több Playmatet látni?

- Úgy gondolom, az emberek kíváncsiak arra, hogy egy általuk „cicababának” ítélt lány, mennyire állja meg a helyét a konyhában, valós és hétköznapi élethelyzetekben. Én már a második főzőműsoron vagyok túl, az első már le is ment a tavalyi évben. Ezzel kapcsolatban kizárólag pozitív kritikákat kaptam. Jólesett, hogy megmutathattam egy másik, olyan oldalamat is az országnak, amit eddig nem, hogy nem ismertek, de szerintem nem is gondolták, hogy létezik.

Vas megyében mikor láthatunk a keverőpult mögött fellépni valamelyik szórakozóhelyen?

- Amikor hívnak, szívesen megyek, hiszen már említettem, a vidéki szórakozóhelyeken közvetlenek az emberek.

Biográfia

Voksán Virág néven látta meg a napvilágot 1983. augusztus 15 -én, Budapesten. Néhány éve fotomodellként dolgozik, a 2006-os Playmate választáson pedig közönségdíjas lett. 2007-ben első helyezést ért el a Miss Hawaiian Tropic magyarországi döntőjében, így ő képviselhette hazánkat a világversenyen is. 

2008-ban hivatalos volt a Hugh Hefner 82. születésnapi bulijára Las Vegasban, a "The Palms" hotel Playboy-klubjába. A híres nyuszis magazin címlapján már két alkalommal szerepelt. A tanulást sem hanyagolta el, 2006-ban végezte el az International Business School üzleti kommunikáció szakát angol nyelven, ahol marketingre szakosodott. Angol felső- ill. német középfokú vizsgája van. 

Szabadidőben sokat sportol, ez számára már életforma. Szeret szórakozni, újabban zenéléssel foglalkozik. DJ Flower néven több partyn is pörgette a lemezeket. Főként a vokálos elektrohouse műfajt kedveli.

A kezdetek

Voksán Virág már puszta megjelenésével is óriási felfordulást okoz a klubokban. Eredetileg csak a felhajtás kedvéért kezdett pózolni a DJ pultban egy kiállításon, mint háziasszony. Az eredetileg meghívott hivatásos DJ innentől kezdve senkit nem érdekelt, sőt, az sem, hogy Virág ekkor még csak fotósok kedvéért játszott a potméterekkel. Az óriási érdeklődés nem volt szokatlan számára, viszont megérezte, milyen energiák szabadulnak fel, ha beáll a lemezjátszók mögé. Abban a pillanatban eldöntötte, hogy profi DJ lesz.

A jelen

Virágnál zenei téren nincs pardon. Dance rádiókon és a legismertebb budapesti klubokban nőtt fel, s bár vegytiszta electro-house-disco szettjeiben a vokálos felvételek viszik a pálmát, néha belecsempészi műsorába a techno-korszak kíméletlen basszusait is. 

Gyerekkora óta együtt pörög a zenével, vagy ahogy ő fogalmaz, minden porcikáját átjárja a ritmus. A zene annyira rabul ejtette, hogy míg a szépségiparban dolgozó pályatársnői a tükör előtt ülnek, addig ő az internetet bújja és új hangzások után kutat.

A jövő

Tisztában van vele, hogy aki korábban a külsejének köszönhetően vált ismerté, annak más területen kétszer olyan jól kell teljesítenie, hogy kivívja az elismerést. Eltökéltségéről pedig az ország legjobb klubjaiban is meggyőződhetnek a kételkedők. 

Forrás: djflower.eu 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!