Baleset Ausztriában: bajban ismerszik meg az ember

Szombathely, Winten - Mire felpillantott a térképből a szombathelyi nő, már ott is volt a kereszteződés. Az ausztriai Winten közelében balesetet szenvedett hölgynek, két vasi férfi sietett a segítségére.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Május 15-én pénteken egy szombathelyi nő figyelmetlenségből balesetet szenvedett Ausztriában. Szombathelytől mintegy 30 kilométerre, Winten közelében haladt egy hosszú egyenes úton autójával, eközben többször a térképre pillantott. A sofőr későn vette észre a közelgő kereszteződést s már csak arra volt ideje, hogy körbenézzen egy esetleges ütközés elkerülése miatt, majd beletaposson a fékbe. Az autó áthajtott a kereszteződésen és egy árokban landolt a bal oldalára érkezve.
 
A baleset után 1-2 perccel arra haladt két magyar férfi autójukkal, Máté Alfréd nyögéri, és Németh Zsolt táplánszentkereszti lakos.
A két férfi nagyon önzetlen volt, mindenben segíteni akartak. Közben több osztrák autós is megállt, megkérdezni, hogy segíthetnek-e valamit. Aztán segítségnyújtóim elvittek a lányom munkahelyére, s akármennyire is szerettem volna meghálálni segítségüket, csupán egy-egy kávét fogadtak el. Bajban ismerszik meg a barát, tartja a mondás, azt hiszem ezt most átfordíthatjuk arra is, hogy: Bajban ismerszik meg az ismeretlen – mondta el Mészáros Jánosné, a balesetet szenvedett hölgy.
 
A balesetben személyi sérülés nem történt, az autónak pedig baloldali ajtaja és üvege szorul javításra, aznap délután már haza is szállították Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!