Bíróverés az Arenában: 1,4 millió büntetés és egy zártkapus meccs (Frissítve)

Budapest - A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hétfőn 1,4 millió forintos bírsággal és egy zártkapus hazai mérkőzéssel sújtotta a címvédő Falco KC-Szova Szombathelyt, amelynek szurkolói bántalmazták a játékvezetőt szombaton a férfi NB I. elődöntőjének második mérkőzésén.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Atomerőmű elleni találkozó 87-79-es vendégvezetésnél, 31,9 mp-cel a vége előtt szakadt félbe, amikor egy vitatott eset után a pályára berohanó hazai hívek többször is megütötték Király Lászlót, az egyik bírót.

Az MKOSZ versenyirodája a büntetést két további zártkapus meccsel megtoldotta, ennek végrehajtását azonban november 30-ig felfüggesztette.

"Ez utóbbi határozat akkor lép érvénybe, ha az adott határidőig újabb erőszakos cselekmény történik a szombathelyi csarnokban" - tájékoztatta az MTI-t Rózsás Gábor versenyigazgató, hozzátéve: a dulakodó játékosok ügyében várhatóan kedden dönt a fegyelmi bizottság.

Az első fokú ítélet ellen 24 órán belül fellebbezhetnek a vasiak. Ha ezt megteszik, másodfokon a szövetség versenybizottsága tárgyalja az ügyet.

 "Nagyon szívesen reagálok a határozatra, amint kézhez kapom - mondta az MTI-nek Gráczer György, a Falco ügyvezetője. - Az MKOSZ-től egyelőre még nem jött meg a hivatalos értesítés, így nem is tudom, hogy mi van benne."

A 87-79-es győzelemmel az ASE 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, melynek harmadik felvonását kedden játsszák Pakson. Ha a büntetés hatályba lép, az elődöntőben pedig negyedik mérkőzésre kerül sor, akkor a Falco pénteken kényszerül otthon nézők nélkül meccset rendezni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!