Csillagközi „Invázió” a Fő téren – Rolling Stars and Planets kiállítás (képgalériával)

Szombathely – Break-táncosok szaltói és az Isis Big Band muzsikája közt csillagok és bolygók gördültek kedden este a Fő téren. Hangulatos és látványos szabadtéri kiállításmegnyitóra várták az érdeklődőket.

Garai Antal 'Atom'

Kedden este ellepték a Fő teret a csillagászat megszállottjai, de nem távcsövekkel, hanem fényképezőgépekkel és kamerákkal a kezükben gyülekeztek a szökőkút környékén. A Fő téren a Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából megrendezett szabadtéri kiállítások, térzene, tánc, és versek várták a közönséget az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ, valamint a Gothard Jenő Általános Iskola szervezésében.

Dr. Ipkovich György polgármester és Elisabeth Ledersberger-Lehoczky szobrászművész  nyitotta meg a kiállításokat, a Gothard Jenő (1857-1909) Múlt, jelen jövő – fotókiállítást  és a Rolling Stars and Planets – szabadtéri szoborkiállítást. 



dr Ipkovich György polgármester és Elisabeth Ledersberger-Lehoczky szobrászművész a megnyitón - Fotó: Garai Antal 'Atom'

Az Isis Big Band kellemes zenéjével és a szökőkút csobogásával a háttérben a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai gurították be azokat a szobrokat, melyek  egy nemzetközi művészcsoport tagjainak alkotásai, mind-mind  a művészek fantáziája alapján elképzelt "bolygók". Magyarországot Elisabeth Ledersberger-Lehoczky, valamint Oroszy Csaba képviselte. A szobrokat fém pántok borítják, s belsejükben egy-egy csillag, illetve bolygó látható, olyan díszítéssel, ahogy a készítője megálmodta. Ezen kívül másban nem is hasonlítanak egymásra a guruló alkotások, hiszen akad vulkánokkal tűzdelt izzó bolygó, fedetlen idomokkal festett planéta és üvegből-műanyagból-fémből egybeolvadt „mikro-nova” is a felhozatalban.



A szobrokat a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai gurították kiállítási helyükre

Miután a csillagokat a helyükre gurították a gyerkőcök és mindenkinek volt annyi ideje, hogy ha futólag is, de megnézze őket, elkezdődött a Venus Versus Mars – tánc a bolygókkal – a Rhythm Squad formáció műsora. Látványos break-mozdulatokat láthattunk a srácoktól a szökőkút szélén, „Úúúúúú!”-zást kiváltó szaltók, pörgések, electric, s mindezt Geri (FM zer0) ütemeire. A break-es fiúkról olvashatnak kapcsolódó anyagainkban.



A breakes fiúk műsora lenyűgözte a közönséget

A tánc után ismét a zenéé és a szobroké lett a főszerep, az Isis Big Band folytatta előadását, a gyerekek pedig pörgették a pörgethető szobrokat és tovább vizslatták a kiállított installációkkat.



Az Isis Big Band zenéje lengte be kedd este a Fő teret


Tekintse meg a kiállításmegnyitóról és a műsorokról készült képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!