Egymást fényezi Bajnai és Fodor: ezt jól megcsináltuk

Budapest - Az SZDSZ stabil támogatása előfeltétele annak, hogy a kormány végre tudja hajtani programját - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök azt követően, hogy találkozott Fodor Gábor SZDSZ-elnökkel a Parlamentben kedden. Az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy a válságkezelő kormány az elmúlt egy hónapban többet tett, mint a kisebbségi kormány egy év alatt, és a politikus szerint ez már önmagában indokolja a döntés helyességét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kormányfő hangsúlyozta, hogy köszöni az SZDSZ-nek az eddigi támogatást.

A kormány adócsökkentési csomagjáról szólva Bajnai Gordon kiemelte: a program hozzájárul ahhoz, hogy rövid távon is munkahelyek tízezreit, százezreit menthessék meg a válság közepette; de megteremti a növekedés, kilábalás, fenntartható gyarapodás feltételeit is. 

A program a stabilitás megteremtése mellett növekedési pályára is állítja a magyar gazdaságot, amellyel évről évre közeledhet az ország az unióhoz; "egyfajta sikerélményt is adhat saját magának a magyar társadalom", ha ezt a programot megvalósítjuk - fogalmazott Bajnai Gordon.



Bajnai és Fodor: szövetségesek Fotó: MTI/Kovács Attila

Nehéz, felelős, de helyes döntés volt, amikor az SZDSZ a válságkezelő kormány mellé állt - mondta a Bajnai Gordon kormányfővel folytatott keddi megbeszélést követő sajtótájékoztatón Fodor Gábor.

Fodor Gábor emlékeztetett arra, hogy javulnak a magyar gazdaság mutatói. Azt mondta, a gazdaságot természetesen nemzetközi tényezők is befolyásolják, de az, hogy van egy stabil, kiszámítható és cselekvő kormány, jótékony hatást gyakorol például a forint árfolyamára, ami szavai szerint "összehasonlíthatatlan" azzal, amilyen a kisebbségi kormány, vagy a kormányválság alatt volt. 

"Bajnai Gordon nem Gyurcsány Ferenc" - jelentette ki Fodor Gábor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!