Gyanúsítottként hallgatják ki Szilvásy György volt titkominisztert

Budapest - A Magyar Nemzet kedden írt arról, hogy gyanúsítotti idézést kézbesítettek a napokban Szilvásy Györgynek az UD Zrt. ügyével összefüggésben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szilvásy György ügyvédje megerősítette: a volt titokminisztert valóban beidézte az ügyészség gyanúsítotti kihallgatásra. Sebes Péter az MTI-nek kedden azt mondta: nem közölték velük, hogy mi a kihallgatás tárgya. Az ügyészség tájékoztatása szerint az idézésben nem közlik a gyanúsítás konkrét szövegét.

A Magyar Nemzet kedden írt arról, hogy gyanúsítotti idézést kézbesítettek a napokban Szilvásy Györgynek az UD Zrt. ügyével összefüggésben. A lap úgy tudja, Szilvásy kihallgatása azzal a feljelentéssel állhat kapcsolatban, amelyet az UD Zrt. tett a cég egyik vezetője és Csányi Sándor közötti telefonbeszélgetés lehallgatása, illetve a lehallgatott telefonbeszélgetés jogsértő kiszivárogtatása miatt.

Sebes Péter az MTI-nek úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet jobban informált, mint ő vagy Szilvásy György, mert már egy héttel ezelőtt megkeresték ebben az ügyben az ügyfelét.

 Hozzátette: hétfőn írásban kérte az ügyészségtől, hogy közöljenek valamit a kihallgatás tárgyáról. Ha ezt a napilap tudni véli, akkor nekünk is szükségük lenne információra ahhoz, hogy Szilvásy György megfelelően fel tudjon készülni, és az adott témában pontos válaszokat tudjon adni - mondta.

Közölte, az ügyészség a kérésére azt válaszolta, hogy ezt majd a kihallgatás napján megtudják. 

Sebes Péter kitért arra: a nyomozás személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt indult, de hogy "Szilvásy Györgyöt mivel gyanúsítják, azt - úgy tűnik - a Magyar Nemzet jobban tudja".

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott: konkrét ügyről, jövőbeni nyomozati cselekményekről nem adhat felvilágosítást.

Azt azonban hozzátette: amennyiben egy büntetőeljárásban valakit gyanúsítottként idéznek, akkor az idézésben nem közlik a gyanúsítás konkrét szöveget, erre csak a gyanúsítotti kihallgatáson kerül sor.

Fazekas Géza nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség jövőbeni nyomozati cselekményről sem a Magyar Nemzetnek, sem más sajtóorgánumnak nem adott tájékoztatást.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!