Húsz év után ismét vasi csapat a labdarúgó Szabad Föld Kupa fináléjában

Budapest - Húsz év után a Rum révén ismét van döntős vasi focicsapat az Amatőr, korábbi Szabad Föld Kupában.

Gergácz Zoltán

Május 1-jén Budapesten, a Vízművek pályáján körmérkőzést vívott a három legtovább jutott amatőr focicsapat: a tét a május 26-ai döntőbe jutás volt. Megyénkből utoljára 1989-ben a Körmend együttese nyert amatőr tornát, az akkor még Szabad Föld Kupát. 

A mostani trióban az Újszász és a Zalakaros társaságában a megyei I. osztályban szereplő Rum képviselte a vasi színeket, eredményesen. Az Újszász-Zalakaros nyitómérkőzésen (2x30 perc) nem bírt egymással a két fél (0:0), büntetőkkel az Újszász nyert. A folytatásban a vesztes zalaiak ellen Simon Miklós együttese - Smolczer Róbert, Dávid Norbert, Pup András, Preiczer László, Fülöp Roland, Tóth László, Aláh András, Kontics Péter, Vincze Tamás, Szalai Gábor, Vincze Zoltán, Szabó Roland, Kiss Péter, Székely Bálint, Molnár Richárd, Király Krisztián, Horváth Gábor, Fülöp Márton - gólfesztivált rendezve Király, Horváth és Székely 2-2 góljával 6:1-re gázolta le az előző mérkőzéstől kissé fáradt zalaiakat, bíztosítva ezzel a döntőbe jutást. 

A számukra már tétnélküli zárómérkőzésen 1:0 arányban maradtak alul az Újszásszal szemben. Ez a két gárda (Rum és Újszász) a kupa döntőjében, május 26-án a Bozsik stadionban mérkőzik majd meg újra, akkor már a kupagyőzelem lesz a tét.

- A fiúk nagy akarással és jól játszottak, a Zalakaros ellen szép gólokat lőttek. Úgy érzem, a május 26-ai döntőben jó esélyünk van a végső győzelemre is - mondta Simon Miklós, a csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!