Lemondott a kórházigazgató

Celldömölk - Zárt ülésen foglalkozott Dobány Lajos kórházigazgató lemondólevelével a képviselő-testület április utolsó napján.

Budai Rózsa

Elfogadta a testület a magasabb vezetői megbízásról való lemondást, jelentette be az ülés után nyilvánosan Fehér László polgármester. 



Dobány Lajos megírta lemondó levelét Fotó: Szendi Péter

Ezzel lehetővé vált, hogy az önkormányzat pályázatot írjon ki a Kemenesaljai Egyesített Kórház igazgatói állására. A jelentkezők körét úgy határozzák majd meg, hogy orvos, orvos-közgazdász, orvos-menedzser és közgazdász is eséllyel jelentkezhessen a posztra. Az önkormányzat kérésére Dobány Lajos még három hónapig (a pályázat eredményének kihirdetéséig) ellátja a kórházvezetői munkát, és továbbra is gazdasági igazgatója marad a celldömölki kórháznak. Egyébként kinevezése erre szólt, az intézményvezetést két éve, önkormányzati felkérésre vállalta.

A Kemenesaljai Egyesített Kórház átvilágítását ezen a héten megkezdi a HBCS Audit Kft. Az intézmény számláit, kifizetéseit önkormányzati biztos ellenjegyzi. A kórház adóssága 218 millió forintra emelkedett, közölte a testületi ülésen az önkormányzat hivatalos könyvvizsgálója. 

A kórház anyagi helyzetének enyhítésére lakossági gyűjtést indított a városban és a környék huszonhét  településén a Misszió Egyesület (számlát nyitott, csekket nyomtatott erre a célra). A lakosság támogatását kéri az önkormányzat is. A gyűjtésbe szeretnék bevonni a sárvári térség tizenkét  települését is, hiszen összesen  - Celldömölkkel együtt -negyven település lakosságának egészségügyi ellátása tartozik a kemenesaljai kórházhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!