Media Hungary: lista a média legbefolyásosabb irányítóiról

Tihany - Ismét Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját választották meg a legbefolyásosabb hazai média-döntéshozónak a Marketing&Média által felkért szakmai zsűri tagjai; a Top50-et tartalmazó lapszámot a Media Hungary konferencián kedden mutatták be Tihanyban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András



Média robot látható Tihanyban, a Media Hungary konferencián
Fotó: MTI/Nagy Lajos

A második hely birtokosa változatlanul Bayer József, az Axel Springer ügyvezető igazgatója, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyéről leszoruló Szabó György Sanoma-vezérigazgató pozícióját Simon Zsolt, a Mediaedge:cia hirdetési ügynökség ügyvezető igazgatója nyerte el, hármat előrelépve.

A tavalyi tíz helyett kilenc nő jutott be az exkluzív társaságba, a legjobb helyezést - a tizediket - Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója szerezte meg; őt a hölgyek között Kázmér Judit, a Pannon lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnöke követi, aki a 16. lett.

A közmédia-vezetők közül Such György került be a csapatba; ő a tavalyi 45. helyett most a 37. helyet kapta a szaklap szerkesztőbizottsága és szerkesztősége által négy ismérv - a jelöltek milyen nagyságú pénz mozgását tudják befolyásolni, véleményük mennyire hat a médiaipar trendjeire, milyen hosszú ideje töltenek be meghatározó pozíciót a médiaiparban, valamint az utóbbi egy évben milyen fontos lényegi változás (kinevezés, előléptetés, munkahely elhagyás, nyugdíjazás) befolyásolta karrierjüket - alapján összeállított rangsorban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!