Pannon Legendák a kistelepülésekért (X)

Pannon Legendák címmel a kistelepülések felzárkóztatásáért és a mobil internet népszerűsítéséért indított pályázatot a Pannon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A program keretében a nyertes általános iskola a saját településéhez kapcsolódó, helyi legendáját a Goda Krisztina filmrendező és Kamarás Iván színművész nevével fémjelzett zsűri értékelése alapján keltheti életre, rövidfilm formájában.

– Fontosnak tartjuk, hogy az ország egész területén megismerjék és használják a mobil szélessávú technológiát – mondta Laczkó Tóth Gergő, a Pannon internetés adatszolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

– A pályázat célja, hogy az iskolások felismerjék: a mobil internet a szórakozás mellett egyben oktatási segédeszköz is lehet. Segítségével naprakészek maradhatnunk, illetve böngészhetünk a régmúlt történéseiben. Akár egy legendához is információt gyűjthetünk – folytatta Laczkó Tóth Gergő. 

A Pannon Legendák pályázatára az 1500 fő alatti kistelepülések általános iskolái jelentkezhetnek, iskolánként 3 pályaművel. A Pannon a jelentkezőknek mobil internet eszközt és Pannon Internetet biztosít, amelynek segítségével könnyedén elvégezhető a kutatómunka, és a pályázat feltöltése. A tanulóknak mindezt egy fényképszerű forgatókönyv formájában kell megtenniük, a www.pannon.hu/legendak címen. A feldolgozott történetet rövid leírással is ismertetni kell. A Legendák weboldalára felkerülô anyagokat a nagyközönségés zsűri is értékeli. A zsűri tagjai – Goda Krisztina, Kamarás Iván és dr. Majorosi Emese – által legjobbnak ítélt pályaművet a Pannon megfilmesíti. A május 25-én induló közönségszavazáson legtöbb szavazatott elért iskola pedig mobil internettel felszerelt laptopot kap ajándékba.

– Mobil internet segítségével a kistelepüléseken élő gyerekek is megmutathatják a saját történelmüket és a hagyományaikat. Kíváncsian várom a gyerekek fényképes forgatókönyveit. A nyertes kiválasztásánál fontos szempont lesz az ötletesség és a humor, amellyel a későbbiekben egy színvonalas kisfilmet lehet készíteni – mondta el Kamarás Iván színművész.

A Pannon által szervezett pályázaton azok az általános iskolák vehetnek részt, amelyek 1500 főnél kisebb lélekszámú településen működnek. Ide tartoznak azok az iskolák is, amelyeket több fenntartó közösen működtet, és rendelkeznek egy vagy több olyan telephellyel, amely 1500 fő alatti településen található. A pályázatról bővebb információ a www.pannon.hu/ legendak oldalon érhetô el. A pályázati feltételek elérhetôsége: www.legendak.pannon.hu/feltetelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!