Sárkányrepülős köztársasági kupa, Dáka - Elfújta a szél

Dáka - Május 24-én vasárnap rendezték meg a sárkányrepülősök Köztársasági Kupa selejtezőjének második fordulóját. A versenyt a nagy szél miatt félbeszakították a rendezők.

Garai Antal 'Atom'

Eredetileg május kilencedikén tartották volna a Köztársasági Kupa selejtezőjének első fordulóját a Veszprém megyei Dákán, de akkor a viharos szél miatt nem lettek volna biztonságosak a földközeli repülés közben végrehajtott versenyszámok, így a verseny elmaradt.



Az egyik versenyszámban két kifeszített szalag közt kell átrepülni - Fotó: Garai Antal 'Atom'

Május 24-én kisebb szél várta az érkezőket, de ez is már megnehezítette a sportrepülősök dolgát. A szél olyan erős volt, hogy a kijelölt pályára való irányból sorra lefújta a versenyzőket, így a rendezőség a verseny felfüggesztése mellett döntött.



Touch and go - azaz érintsd a földet és szállj tovább

Az időjárás jócskán megnehezíti a szervezők dolgát, nem lehet előre megjósolni biztosan, hogy megfelelőek lesznek-e a körülmények a kiírt versenyek idején. Azért az első pár feladatot így is végrehajthatták a sárkányosok, a kifeszített szalagok közti átrepülést, a "touch and go"-t (föld érintése egy kerékkel egy kijelölt szakaszon), illetve a lufivadászatot. A paintball-fegyverrel célbalövés és a homokzsákokkal való célbadobás elmaradt.



A sárkányosok a feladat végrehajtása után


A versenyen készült képgalériát megtekintheti ide kattintva.

A május tizedikén, Úrhidán rendezett versenyről készült rövidfilm:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!