Százéves a Bartók Béla Zeneiskola (frissítve fotókkal)

Szombathely - Százéves születésnapját ünnepelte a Bartók Béla Zeneiskola. A jeles évfordulón koncertekkel, kiállításokkal emlékeztek az alapításra.

Peltzer Géza

1907 őszén jött létre az intézmény Thomán István igazgatása alatt. 1931-ig a mai Savaria Múzeum épületében kapott helyet a zeneoktatás, majd 1934-ben a polgári leányiskolába költözött. A nagy fellendülés 1964-ben következett be, amikor Tibold Iván lett az igazgató, ebben az időszakban kapta meg mai, végleges helyét az intézmény. 



A szombati jubileumi ünnepségen Orosz Sándor, a mai  és Csorba Rózsa, az előző igazgató, köszöntötte az ünnepi műsorra összegyűlt vendégeket. Előbb megnyitották a zeneiskola történetét bemutató kiállítást, majd ünnepi hangverseny következett. 



A hangverseny közben kitüntetéseket, emlékplaketteket adtak át, többek között kitüntetést kapott dr. Ipkovich György szombathelyi polgármester is a kultúráért végzett tevékenységéért. 


Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!