Tornatermi öltöző korszerűsítésére pályáznak Répcelakon

Répcelak - Vissza nem térítendő támogatásra pályázik a városi önkormányzat az általános iskola tornatermi öltözőinek felújítására. Tízmillió forint támogatást remélnek a beruházásra.

Simon Erzsébet

Együttes testületi ülésen határoztak a Móra Ferenc Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény fenntartói arról, hogy pályázatot nyújtanak be az Önkormányzati Minisztériumhoz az iskola tornaterméhez tartozó öltözők és fürdők felújításának támogatására. Csánig, Nagygeresd, Nemesládony, Nick, Uraiújfalu, Vasegerszeg és Vámoscsalád képviselő-testülete egyetért a vissza nem térítendő támogatás igénybevételével - tízmillió forintot szeretne kapni a város -, a kikötésük csupán az, hogy a falvaknak fizetési kötelezettségük ne keletkezzék.

A városatyák ennek kapcsán sportlétesítmény-felújítási programot készítettek. A helyzetelemezésből kitűnik, hogy a város sport- és szabadidős foglalkozásokra alkalmas létesítményekkel rendelkezik: van sporttelep, tornaterem, iskolai sportudvar, tornaszoba az óvodában, s több játszótér is várja a használóit. A létesítmények nemcsak a helyieket, hanem környékbelieket is szolgálják. Mivel Répcelak vonzáskörzetében több olyan település is van, ahol nincs fedett sportlétesítmény, ezért a Móra iskola tornatermét, szabadtéri pályáit sokan használják a sárvári kistérség és a Győr-Moson-Sopron megye déli részén elterülő községek lakosai közül. Az iskola tornaterme az egyik legjobban kihasznált önkormányzati tulajdonú épület. De nagy népszerűségnek örvend a legutóbbi új beruházás, a műfüves kispálya is, amely pályavilágítással készült.

Az elmúlt fél évtizedben több sportcélú fejlesztés is történt a városban. A Répcelaki SE sporttelepén felújították az öltözőket, a vizesblokkot, s új burkolatot kapott a kézilabda-pálya. Az iskolában térelválasztó készült a tornateremben, megújult a füves kispálya, eszközöket, gépeket vásároltak a konditerembe, megvalósult a műfüves pálya, új burkolattal látták el a bitumenes pályát. A játszóterek közül a Linde lakótelepit az EU-s normáknak megfelelően átalakították, s a másik kettőre is kerültek új eszközök, játékok.

A városban a jövőben is terveznek fejlesztéseket. A sporttelepen a labdarúgó pályán lelátót építenének, új cserepadokat állítanának föl, s a tekepályát négysávossá alakítanák. E beruházások jövőre és az azutáni évben valósulnának meg. Az iskola tornaterméhez tartozó négy öltöző teljes felújítását tervezik az előbbiekben említett pályázat segítségével. Szó van még a tornaterem világításrendszerének korszerűsítéséről, s a salakos futópálya felújításáról is. E beruházások, korszerűsítések költségeihez hazai és uniós források at kíván igénybe venni a város. A pályázatokhoz szükséges önrészt költségvetési rendeletben garantálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!