Vártúrán a kőszegi kerékpárosok

Kőszeg, Landsee - Végül csak hatan tették meg a túrát, de nagyon jól érezték magukat, akik szombaton útra keltek Landsee, azaz Lánzsér vára felé Kőszegről.

Némethy Mária

A Kőszegi Kerékpáros Egyesület alelnöke, Katona Szilveszter vezetésével összesen 72 kilométert tettek meg szombaton kőszegi kerekezők, akik a kerékpáros centrumtól indultak.

- Reggel, az induláskor esőre állt az idő, ezért többen lemondták a túrát, így csak hatan vágtunk neki az útnak. Köztünk volt egy 14 éves fiú, aki olvasott a túráról, velünk tartott. Nem bántuk meg. Gyönyörű helyeken vezetett szinte végig a kerékpárút, visszafelé a Répce völgyében kerekeztünk - meséli a részleteket Katona Szilveszter.

Landsee, azaz Lánzsér vára még Burgenlandban található, Alsó-Ausztria szomszédságában. Romos állapotú, nem túl felkapott vár, de remekül lehet benne barangolni. Viszonylag nagy alapterületű, az egyik bástyába vaslépcsőn lehet felkapaszkodni. A csodálatos panorámáért cserébe igazán megéri.

Szilveszter elmondta: már voltak ennél hosszabb túrán a kőszegi kerékpárosok, például tavaly Borostyánkő (Bernstein) várához kerekeztek el.

Legközelebb júliusban a hegyen alvós túrára készülnek. Ez egy hagyomány. A Kőszegi-hegységben túráznak, az éjszakát a Stájer-házaknál hálózsákban töltik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!