Vereség Szlovéniától a Savaria Kupán (frissítve)

Bük - A magyar felnőtt válogatott kikapott Szlovéniától Bükön, a Savaria Kupa nemzetközi női röplabdatorna szombati játéknapján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Eredmények:

2. forduló - 2009. 05. 09. 

Magyarország – Szlovénia 1:3
Magyarország – Ukrajna 1:3


Részletek: 

Magyarország – Szlovénia 1:3 (18, -19, -19, -17)
Bük, 100 néző, női nemzetközi röplabda-mérkőzés, vezette: Tillmann, Hóbor.



Magyarország: HORVÁTH D., PÉK-TORMÁSI, Bognár, Kapuvári, Filipovics, Dégi. Csere: Vatai (liberó), Takács, Gudmann, Kovács T. Szövetségi kapitány: Ludvig Zsolt.

Szlovénia: LIPICER, Gustin, Potokar, JONTES, Kocar, BOROVINSEK. Csere: Medved (liberó), Vardic, ZDOVC. Szövetségi kapitány: Tilen Kozamernik.

A magyar válogatott keretében kényszerű változás történt, Katona Brigitta lemondta a szereplést és helyére a bokasérüléséből lábadozó Héjjas Valéria érkezik vasárnap este. A torna második fordulójának nyitómérkőzése előtt Hóbor Bélát jutalmazták, aki a legjobb játékvezetőnek járó Szalay László vándordíjat kapta.

Az első, pénteki játéknap két nyertesének meccsén - a nemzeti csapatunk a Héraklész Csillagválogatottat 3:1-re, a szlovénok az ukránokat 3:0-ra győzték le - kiválóan kezdtek a magyarok. Az első szettben jól nyitott és fogadott Ludvig Zsolt együttese, végig vezetve hozta is a játszmát (25:18). A másodikban feljavultak a szlovének, míg a mieink sok hibával játszottak (19:25). A harmadik játszma közepéig fej-fej mellett haladtak a válogatottak, ám utána már a jobban összpontosító vendégek akarata érvényesült (19:25). A negyedikben a magyarok támadójátéka nem működött, míg a szlovének nemcsak remekül blokkoltak, hanem lövéseik rendre rést találtak a hazai védőfalon (17:25). A magabiztosan besöpört játszmával Szlovénia nyerte a mérkőzést és gyakorlatilag tornagyőztesnek mondhatja magát.

Héraklész Csillagválogatott – Ukrajna 1:3 (23, -17, -23, -14). 
Bük, 100 néző, vezette: Mezőffy, Adler.


Csillagválogatott: Kötél Zs., CSENGERI, SZAKMÁRY, Kovács E., LILLIOM, SZOMBATHELYI. Csere: Kötél D. (liberó), Horvtáth A., Héger, Kránitz, Soós, Tóth L. Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.

Ukrajna: Kozlova, KOMISZAROVA, Szavencsuk, Dovgopoljuk, TRUSKINA, Szics. Csere: Djezskina (liberó), Bahramova, Molocsova, Bogmacser. Szövetségi kapitány: Olekszandr Krisztyenko.

Az U23-as játékosok alkotta magyar csapat az első felvonásban bátor és jó játékkal meglepte az ukránokat (25:23). A második játszmában összekapták magukat a vendégek, így kiegyenlítettek (17:25). A folytatásban a magyar fiatalok ismét remekeltek, az ukránok csak a hajrában tudták a maguk javára fordítani a szettet (23:25). A negyedik játékrészt Ukrajna uralta, így megnyerte a mérkőzést (14:25).


   
1. forduló - 2009. 05.08.

Magyarország–Magyarország U23 3-1 (22, 14, -21, 13)
Szlovénia–Ukrajna 3-0 (21, 17, 20)

Az állás: 1. Szlovénia 4 pont, 2. Magyarország 3 (4-4), 3. Ukrajna 3 (3-4), 4. Magyarország U23 2

 A 3. utolsó fordulóra vasárnap kerül sor.


Forrás: MTI, Vas Népe - Vastag Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!