30 fok után hidegfront - erős széllel zivatarok érkezhetnek

Erős szélre és zivatatokra figyelmeztet a Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: az alapfokú (sárga) riasztás alapján Vas megye területén a délutáni-esti órákban kisebb viharok várhatóak a jelenlegi adatok alapján. A pénteki 30 fokos hőséget hidegfront söpri el, szombaton 15 fok körüli hőmérséklet várható.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Időkép időjárási portál fél hármas adatai szerint Vas megyében 30-33 fokos hőmérsékletet jelentettek a helyi észlelők. Körmenden 33,4, Szentgotthárdon 30 fokot mértek. Ugyanekkor Bécs környékén már csak 20-25 fok volt, és Bécsújhely (Wiener Neustadt) környékén már esett az eső.

Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint pénteken főként délen, délnyugaton a napi középhőmérséklet elérheti a  25 fokot. Szombaton lényegesen visszaesik a hőmérséklet.

Az északira, északnyugatira forduló szél késő délutántól a  Kisalföldön, majd az esti, éjszakai óráktól a Dunántúl nagy részén, ezt követően szombaton már az ország középső és északkeleti részén is többfelé viharossá(jellemzően 60-65 km/h) fokozódik.

Pénteken este, késő este északnyugaton néhol kialakulhat viharos (65 km/h feletti) feletti széllel kísért zivatar. Szombat hajnalban délkeleten már előfordulhat zivatar, majd napközben keleten, elsősorban ezen belül a Tiszántúlon elszórtan várható intenzívebb  zivatar, melyekhez helyenként 80 km/h-t elérő szél és jégeső is
társulhat


A közelgő hidegfront felhőzete az Országos Meteorológiai Szolgálat radarképén egy óra után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!