A trianoni békeszerződés aláírásának 89. évfordulójára emlékeztek

Szombathely - A Magyarok Szövetségének Vas megyei szervezete délután a Fő téren, a Szentháromság- szobornál emlékezett meg Trianonról.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Magyarok Szövetségének megyei szervezete tavaly novemberben alakult  hangsúlyozta Tóth Attila, a szövetség tagja. A megyei szövetségnek jelenleg 140 tagja van. Civil szervezetről van szó, mely mentes minden politikai párttól és nézettől. 

A  szövetség tagjai a Szentháromság-szobor előtt gyertyagyújtással és egyperces főhajtással emlékeztek meg a trianoni békediktátum aláírásáról. 

A szerződés az első világháborút lezáró, Párizs környéki békék részeként született meg 1920. június 4-én. A diktátum következményeként elcsatolták hazánk területének több mint kétharmadát.  

A szomorú esemény emlékére felolvasták Bakay Kornélnak, a szövetség esztergomi tagjának gondolatait, majd Balogh József költő-tanár művét hallgathatták meg a jelenlévők.  



Délután a Fő téren gyülekeztek a Trianonra emlékezők  Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!