Bebukott a hiteles kocsival

Körmend, Sásd - Szerelem volt ez az első látásra: a kereskedésben megpillantott autót a vádlott igencsak magáénak szerette volna tudni, s utóbb kiderült: nagy árat fizetett érte.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A sásdi Cs. Sándor (41) 2007. nyarán külföldről hazafelé tartva az egyik körmendi benzinkút szomszédságában lévő kereskedésben látta meg álmai autóját. A vonzalom oly erős volt, hogy amikor néhány hét múlva ismét a vasi kisvárosban volt átutazóban, már a konkrét adásvétel részleteiről is érdeklődött. 

Miután megtudta, hogy 320 ezer forint lefizetésével, havi 42 ezres törlesztéssel elvihető az 1,6 millióért kínált Peugeot, máris a tettek mezéjére lépett. Odahaza szerzett egy hamis munkáltatói igazolást (a munkáltató  kézjegye az ő szerzeménye volt), majd a papírral visszajött Körmendre, és már vitte is a kocsit. Az nem zavarta, hogy a 36 havi törlesztésnek csak a legelső csekkjén szereplő összeget adta postára.

A hitelező bank viszont nem nézte ezt tétlenül, s 2008. januárjában visszavette az autót, így  a vádlott által okozott kárból 790 ezer forint megtérült. 

Ám a  csalás ettől még csalás maradt, sőt magánokirat-hamisítással is párosult, ezért a Körmendi Városi Bíróság a büntetett előéletű vádlottat hat hónap börtönnel sújtotta, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!