Bokros Lajos szerint a magyar politikai elit a túlköltekező gazdaságpolitikában érdekelt

Szombathely - Az MDF Európai Parlamenti listáját vezető <em>Bokros Lajos</em> szerint nem csak Magyarországon, de az Európai Unióban is egyre égetőbb szükség van a reformokra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A reformok kritikus tömege címmel tartott sajtótájékoztatót  az MDF Vas megyei irodájában Bokros Lajos, a párt Európai Parlamenti listájának vezetője. A közgazdász-egyetemi tanár szerint a jelenlegi magyar politikai elit a jövőfelélő és túlköltekező gazdaságpolitikában érdekelt. Hozzátette: Magyarországon jelenleg az MDF az egyetlen olyan párt, amely a válságkezelés mellett a reformok szükségességét is hangsúlyozza. 

Bokros Magyarországon öt területen sürgeti a reformokat: véleménye szerint az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás és az adórendszer átalakítása csak együtt vezethet eredményre. 



Bokros Lajos az EU költségvetését is átalakítaná   Fotó:Horváth Csaba

Az EP-listavezető azonban úgy véli, az Európai Unió sem kerülheti el a reformokat:  a költségvetés újragondolásán kívül az európai oktatási rendszer is megérett az átalakításra.

Utalt a tíz évvel ezelőtt elfogadott Lisszaboni programra, amelyben azt tűzték ki célul a tagországok, hogy az Európai Uniónak   2010-re a világgazdaság legversenyképesebb régiójává kell válnia.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!