Déri Csaba a Falco új edzője

Szombathely - Déri Csaba lett a Falco KC A-csoportos kosárcsapatának új vezetőedzője. Szrecsko Szekulovics utódja korábban játékosként, és trénerként is segítette már a sárga-feketéket.

Tóth Gábor

A most 48 éves körmendi születésű tréner az 19871988-as szezonben még játékosként tevékenykedett az NB II-es Falco sikeréérét, majd négy szezonon szezonon keresztül edzőként irányította az NB I/B-s sárga-fekete garnitúrát. 

Déri Csaba végül 1992-ben távozott Szombathelyről. Azóta sok helyen megfordult - Körmenden, Veszprémben, Tiszaújvárosban és Nyíregyházán is -, női és férfi csapatokat egyaránt dirigált. A mögöttünk hagyott szezonban a román női bajnokságban végzett a második helyen a Sepsiszentgyörgy együttesével. Déri Csaba a mögöttünk hagyott szezonban a sepsiszentgyörgyi lányokkal román ezüstérmes lett 

Fotó: VN-archív


A 2007/2008-as idényben szezon közben a 12. helyen vette át a Nyíregyházát, a csapatot végül a rájátszásba vezette. A magyar férfi A-csoportban korábban a MAFC-nál (2006 április-május) és Dombóváron (2001/2002, 2002/2003) dolgozott vezetőedzőként.

- Három trénerrel egyeztettünk, végül a döntéshozók Déri Csaba melette tették le a voksukat - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely ügyvezetőjétől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!