EP-választás Burgenlandban: csak Pulyán nyert az ÖVP

Bécs/Budapest - Burgenland magyar nemzetiségűek által is lakott településein az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) jobban szerepelt nagykoalíciós partnerénél, az országos szinten győztes Osztrák Néppártnál (ÖVP) a vasárnap megtartott európai parlamenti (EP) választásokon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ÖVP egyedül Felsőpulyán (Oberpullendorf) tudta megelőzni az SPÖ-t, a többi három településen - Felsőőrön (Oberwart), Vasvörösváron (Rotenturm) és Alsóőrön (Unterwart) - az SPÖ győzött. A szociáldemokraták Alsóőrön és Vasvörösváron 40 százalék fölötti eredményt tudtak elérni. A harmadik, a negyedik és az ötödik helyen mind a négy településen ugyanaz a három párt végzett - a Zöldek, a Szabadságpárt és Hans-Pter Martin listája - változó sorrendet elérve.

Az osztrák közszolgálati rádió és televízió nemzetiségekkel foglalkozó internetes oldalán ismertetett adatokból kiderül, hogy mind a négy településen kevesebben szavaztak, mint az öt évvel ezelőtti EP-választáson.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!