Májusi sebességi rekord: 159-cel a 86-os főúton

Megyei körkép - A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság minden hónapban kiadja a legdurvább gyorshajtókról készült értékelést, és a hozzájuk tartozó fotókat. Sorozatunk májusi részében a rekordot a 86-os főúton 90 km/h helyett 159-cel száguldó autós tartja.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A lakott területen kívüli kategóriában rekordot a 86-os számú főút Szeleste és Vát közötti szakaszán az az autós állította fel, aki a megengedett 90 km/h sebesség helyett  159-cel közlekedett.

A lakott területen belüli kategóriában az a sofőr vitte el  pálmát, aki Vasváron, a győrvári úton egy Volvóval 104 km/h sebességgel száguldott.

A megyében májusban 84 sofőrnél színeződött el az alkoholszonda. Huszonnégy vezetői engedélyt a helyszínen elvettek a rendőrök. Sok ittasan közlekedő kerékpáros is komoly pénzbüntetést kapott, mert nem tartotta be az előírásokat.

Az előző hónapban a legsúlyosabb alkoholos befolyásoltságot egy segédmotorosnál mutatott ki a vérvétel, aki Sárvár környéki főútvonalon közlekedve elvesztette uralmát a járműve felett és az úttestre esett. A szakértői vélemény alapján a motoros véralkohol értéke 4.35 és 4.54 ezrelék között volt.

Májusban az ittasan okozott balesetek száma megemelkedett, emiatt az elkövetkezendő időszakban fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a megyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!