Öngyilkossági kísérlet, tömegverekedés, rongálás - Ez történt szombaton Vas megyében

VN - Fekete szombat - tömören így jellemezhetnénk a hétvége első napját Vas megyében. Egy fiú hasba szúrta magát; egy skizofrén személy testvére házában dühöngött; egy férfi megverte a feleségét, majd kizárta a házból; Kőszegen tömegverekedés tört ki; többen eszméletlenre itták magukat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Hasba szúrta magát

Szombaton éjszaka, kevéssel éjfél előtt egy szombathelyi lakos telefonon jelentette a rendőrségnek, hogy a fia egy késel hasba szúrta magát. 
A rendőrök a helyszínen megállapították,  hogy egy szombathelyi férfi -  amíg a család többi tagja aludt – egy 14 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta magát. 

A sérültet a mentők a Markusovszky kórházba szállították, aki 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.  


Skizofrén, ön- és közveszélyes

Szombaton reggel 9.30-kor agy sajtoskáli lakos jelezte telefonon, hogy testvére a házban tör-zúz és a villanyóra szekrényt megrongálta. 

Kiderült, hogy a személy pszichiátriai kezelés alatt állt, skizofrén, ön és közveszélyes,  ezért az ügyeletes orvos a Szombathelyi Markusovszky Kórház Pszichiátriai Osztályára beutalta.  


Azt kiabálta, ha a rendőrök elmennek, megöli a feleségét

Egy gasztonyi lakos bejelentette, hogy szomszédja kizárta a házból a feleségét, aki rendőri segítséget kér. 
A kiérkező járőr a helyszínen találta az asszonyt, aki elmondta, hogy a nap folamán férje több gyógyszert vett be, majd megivott körülbelül 4 liter házi bort. Ezek után a házuk udvarán bántalmazta őt. 

A férfi elismerte, hogy valóban megütötte a feleségét. Zavartan, fenyegetőzően viselkedett, ezért a helyszínre kihívták az ügyeletes orvost, aki megvizsgálta a személyt, de közölte, hogy csak akkor utalja be, ha ő is beleegyezik ebbe. A férfi erre azonban nem volt hajlandó, de ezek után újból elkezdte fenyegetni a feleségét, viselkedése egyre agresszívebb lett. Azt kiabálta, ha a rendőrök elmennek, megöli a feleségét. 
A fenyegetőzést nem hagyta abba, ezért szombaton este, 20.30-kor előállították  a Szentgotthárdi Rendőrőrsre.  

A férfi éjszaka jelezte, hogy nem érzi jól magát, ezért kihívták hozzá a mentőket, akik a körmendi kórházba szállították.  


Nem lehetett megállapítani a személyazonosságát

Szombat délelőtt 11 órakor a rendőrjárőr szolgálat teljesítése során észlelte, hogy a kőszegi vasútállomás előtt az egyik padon, egy férfi fekszik ittasan, eszméletlenül, remegve, vérző fejjel. Személyazonosságát nem lehetett megállapítani, mivel nem kommunikált. 
Kiküldték a mentőket, akik a személyt a szombathelyi kórházba szállították. A kórházban később megállapították a férfi személyazonosságát. 


Feszítővassal ütötték a társaságot - tömegverekedés

Vasárnap hajnali 2-kor  bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Kőszegen a vasútállomás környékén tömegverekedés van. 
A helyszínen megállapították, hogy egy 4 fős társaság az egyik söröző előtt társalgott egymással, amikor egy személygépkocsi megállt mellettük, abból kiszállt két személy, akik a társaságot egy feszítővassal ütni kezdték. 

A 4 fős társaság tagjai elmondásuk alapján nem ismerték a támadókat.  
 

Az arcán a jobb szeme alatt szétnyílt a bőr

Egy szombathelyi lakos telefonon tett bejelentést szombaton 17.20-kor hogy Vasváron az egyik társasház előtti  parkolóban egy személy fekszik a földön és az arca erősen vérzik. 
A helyszínen fekvő vasvári lakos elmondta, hogy a  betonszegélyben megbotlott és elesett, majd a fejét beütötte. 
A férfi láthatóan erősen ittas állapotban volt és az eséstől az arcán a jobb szeme alatt szétnyílt a bőr, mely erősen vérzett, valamint az arca jobb felén hámsérülések keletkeztek.
 
A személy sérüléseit a mentők ellátták, majd további kivizsgálás és ellátás miatt a Szombathelyi Markusovszky Kórház Sürgősségi Osztályára szállították. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!