Vidéki szexre invitáló reklámkampány

Budapest - Próbáltátok már vidéken? Szegezi nekünk a kérdést egy hirdetés, mindezt egy olyan grafika után, amin négy láb lóg ki egy szénakazalból.

Garai Antal 'Atom'

Az egyik programajánló-magazin szombathelyi kiadásában figyeltünk fel erre a felettébb érdekes hirdetésre. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és hasonló szervezetek támogatásával fémjelzett hirdetés csupán annyit kérdez az olvasótól, hogy: "Próbáltátok már vidéken?" - (a plusz "L" betű felett most hunyjunk szemet). A kérdés felett egy grafika, melyen egy szénakazalban szeretkező pár látható. Mindez hivatott a Falusi turizmus hétvégéjét (június 12-14) reklámozni, s valljuk be: sikerült is.



A hirdetés teljes méretben

Mi nem vagyunk reklámszakemberek, viszont megállapíthatjuk, hogy ez a reklám ötletes és kreatív. Nem biztos, hogy ha egy szürkemarha vagy egy falusi házikó lett volna a kép középpontjában, akkor megakad rajta az emberek szeme. Ez a reklám vicces és jó, még akkor is, ha páran megbotránkoztatónak tartják.



Az a bizonyos részlet, a kazalból kilógó négy lábbal - a képet mélyrehatóan elemezték a szerző blogjának kommentjeiben, ide kattintva olvasható

Három évvel ezelőtt a Magyar Turizmus Zrt reklámfilmje verte ki a biztosítékot egyes szervezeteknél. A KFT - Balatoni nyár című slágerére rajzolt animáció egyfajta házasságtörésre buzdít történetével (bár nem valószínű, hogy e reklám után házas férfiak tömegesen lepték volna el a balcsit egy kis kalandot keresve). A reklám még a BBC egy csatornájának, a World Service-nek Europe Today című műsorát is megjárta, amiben fél órán át elemzték a műsorvezetők az említett animációt. Az animáció ide kattintva megtekinthető.

Természetesen e hirdetés miatt most nem fognak tömegesen vidékre utazni, hogy szénakazlakban töltsenek el egy-egy rövidke légyottot, mint ahogy a fent említett animáció esetében sem. Egyszerűen csak valaki egy reklámügynökségnél mert és gondolt egyet, mint ahogy a megrendelők is vállalták, hogy íly módon keltsenek feltűnést. Sikerült. A közvéleményt ez is megosztja (mint minden): kinek a pap, kinek a papné...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!