X-box és Beatles: videojátékben a gombafejűek

Los Angeles - A The Beatles: Rock Band című zenés videojátékot népszerűsítette együtt Paul McCartney és Ringo Starr egy hétfői kaliforniai rendezvényen.

MTI

 A Microsoft Elektronikus Szórakoztatóipari Expo Dél-Kalifornia Egyetemen megtartott bemutatóján Yoko Ono és Olivia Harrison is megjelent.
 
"Ki gondolta volna, hogy androidként végezzük?" - viccelődött McCartney a Harmonix fejlesztésében és az MTV Games gondozásában megjelent kiadvánnyal.
 
A zenei játékban a játékosok végigkövethetik és az együttes valamelyik tagjaként végigjátszhatják a legendás rockbanda pályafutását a hatvanas évek elejei liverpooli kezdetektől a csúcsig. A szeptember 9-én megjelenő játékra 45 Beatles-nóta került fel, köztük az I Am the Walrus, a Back in the U.S.S.R, a Here Comes the Sun, a Get Back és az I Feel Fine. A Microsoft egyúttal bejelenetette, hogy az All You Need Is Love című számot Xbox 360-ra letölthető változatban teszik hozzáférhetővé, s a bevétel az Orvosok Határok Nélkül szervezet számlájára folyik majd.


 Beatles-múzeum nyílt Hamburgban

Beatlemania címmel kiállítás nyílt pénteken Hamburgban; a tárlat fotókkal, különleges relikviákkal, autentikusan berendezett díszletek között mutatja be a Beatles karrierjének állomásait és feleleveníti a liverpooli zenekar körül kialakult hisztériát.

Az észak-németországi kikötőváros St. Pauli részében, az egykori Erotikus Művészetek Múzeumában mintegy ötven évvel azután nyílt a tárlat, hogy a gombafejűek először léptek fel a városban. A szervezők két év munkájával gyűjtötték össze az öt emeleten, összesen 1300 négyzetméteren bemutatott anyagot 2,5 millió euró (680 millió forint) ráfordítással. A tervek szerint a kiállítás legalább három éven át lesz látogatható.
 
A tárlaton bemutatják, milyen volt a város atmoszférája a hatvanas évek elején, amikor a Beatles rendszeresen fellépett itt. A látogatók betekinthetnek a valósághűen berendezett szobákba: Bert Kaempfert, az együttes első impresszáriójának irodájába, a színfalak mögé, de a londoni Abbey Road stúdióba is, ahol elénekelhetik kedvenc Beatles-dalaikat. A moziteremben levetítik, milyen volt az igazi sikoltozós, ájulós Beatles-hisztéria.
 
Egy tipikus rajongói hálószobát is nyitottak a zenészek arcképével díszített párnákkal, pólókkal, relikviákkal, poszterekkel. Egy másik terembe lépve a híres sárga tengeralattjáróban találják magukat a látogatók: a hangulatról buborékok, kerek hajóablakok gondoskodnak - itt rajzfilmeket vetítenek.
 
John Lennon, Paul McCartney és George Harrison 1960-ban utazott először Hamburgba, akkor még egy másik dobossal, Pete Best-tel, és egy bizonyos Stuart Sutcliffe-fel, aki basszusgitáron játszott. A Beatles estéről-estére fellépett az Indra Clubban.

Az együttes a klasszikus felállásban - Pete és Stuart nélkül, és Ringo Starr dobossal - az 1960-as években a rockzene legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara lett; 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd Beatles-lemezt adtak el. Az 1970-es feloszlást követően a tagok szólóban folytatták, több-kevesebb sikerrel. Négyük közül már csak Paul McCartney és Ringo Starr él, mindketten változatlanul koncerteznek és rendszeresen jelentkeznek albummal. John Lennont 1980-ban egy őrült lőtte le New Yorkban, George Harrison halálát 2001-ben tüdőrák okozta.


Ringo STARR és Paul McCARTNEY, a legendás Beatles egykori basszusgitárosa és dobosa (j) lép fel a The Beatles Rockband Microsoft Xbox játékkonzoljának a bemutatóján a Microsoft Xbox 360 E3 Expón Los Angelesben 2009. június elsején. (MTI/AP/Damian Dovarganes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!