8 millió forintot lopott a feltört kocsiból elemelt lakáskulcs segítségével

Szombathely - Nagy zsákmányra tett szert az az ismeretlen elkövető, aki egy feltört Alfa Romeót és elvitt belőle egy lakáskulcsot. A rendőrségtől kapott információk szerint a tettes az autóban hagyott iratokból azonosította lakást, oda behatolt, és megtalálta, majd magával vitte az egyik szobában tartott 8 millió forintnyi készpénzt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ma reggelre Szombathelyen a Külső Rumi úton parkoló Alfa Romeo személygépkocsit törte fel ismeretlen tettes. A jármű ablakát betörte és egy lakáskulcsot vitt el belőle. Mivel az utastérben iratok is voltak, így feltehetően a kulcs tulajdonosának lakcímének ismeretében elment annak szombathelyi lakására, majd oda behatolva kutatott, forgatott és az egyik szobában tartott 8 millió forintot megszerezve távozott - kaptuk a hírt délben dr. Szalai Ferenc sajtóreferenstől, aki arról is beszámolt, egy hasonló eset már történt a közelmúltban.

Korábban az egyik szombathelyi közintézményből tűnt el egy kézi táska a benne lévő iratokkal és autó kulccsal együtt. A tettes hamarosan az autót is saját kulcsa segítségével ellopta, mely annak köszönhetően Sárvár térségében meglett, hogy hamar kiadta a rendőrség a körözését, és az éppen akkor zajló Zsaru-Car akcióban megtalálták.

Szalai Ferenc elmondta: a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya folyamatos kommunikálással szorgalmazza a médián keresztül, valamint személyes figyelem felhívással is, hogy vigyázzanak értékeikre, és vagyontárgyaikra, körültekintően és a biztonsági kockázatok figyelembevételével óvják azokat.

Ugyanis a rendőrségi tapasztalatok szerint  gépkocsiból történő lopások, a gépkocsifeltörések többségében  a tulajdonosok jól látható helyeken (ülések, nyitott kesztyűtartók, nyitott tárolóhelyeken) jelentős értékű vagyontárgyakat (táskák, okmányok, kulcsok, sportfelszerelések stb.) hagynak szem előtt. Ezen jól látható helyeken hagyott értékek vonzzák az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetésére szakosodott személyeket, sőt némely esetben még további bűncselekmények elkövetését is lehetővé teszik számukra.

Ezért a rendőrség azt kéri, legyünk figyelmesek, és ne hagyjunk gépkocsinkban jól látható helyeken iratokat, pénzt, napszemüveget, kulcsokat, táskát és más értéktárgyakat. A gépkocsiban hagyott iratok, kulcsok alapján nem csak személyazonosságunk, de adataink is az elkövető birtokába kerülhet, és  egy későbbi lakásbetöréshez is segítséget nyújthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!