A Haladás a Király-kupa bronzát zsebelte be (frisstve)

VN - Tizenegyesekkel verte a Haladást a Vasas a hatodik alkalommal megrendezett Király-kupán, így a mieink a bronzért mérték össze tudásukat a Kaposvárral. Itt már sikerült a Hali diadal és vele együtt a bronz is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


A VI. Király-kupa labdarúgótornán – ami az első három évben Rádió Szombathely-kupa néven futott – a Haladás a Vasas ellen kezdett. A meccs 18. percében Irhás szerzett vezetést a szombathelyieknek, amit a 30 perces félidő végén Bozics egyenlített ki. A fordulás után Bakos lövésével már a fővárosiaknál volt az előny, de Ugrai az 54. percben egy kiugrást gólra váltott, így 2:2-vel ért véget a találkozó. A büntetőkre maradt a döntés, amit a Vasas jobban rúgott és 4:3-ra nyert. 

Szombathelyi Haladás - Vasas 2 - 2 ( 1 - 1 )
Tizenegyesekkel: 3-4

Gólszerzők: Irhás (17.), Ugrai (52.) ill. Bozsics (30.), Bakos (33.)

Haladás: Szép – Csontos, Simon Á., Devecseri, Farkas (Kalász, 34. perc) – Erõs, Iszlai, Irhás (Lattenstein, szünetben) – Nagy G. (Ugrai, 40. perc), Simon A., Skriba (Maikel, szünetben). Edzõ: Csertõi Aurél.

Vasas: Tulipán – Balog, Papucsek (Görgényi, szünetben), Tóth M., Tóth A. – Dékány (Kiss M., 59. perc), Jugo, Bakos, Laczkó – Bozic, Lázok. Edzõ: Mészöly Géza.


A másik elődöntőben Paks 2:0-ra győzte le a címvédő Kaposvárt. 

A harmadik helyért rendezett meccset simán hozták a vasi zöld-fehérek. A kaposvári kapus hibája után Lattenstein közelről helyezett a hálóba, majd a második félidőben Skriba és Ugrai is gólra váltott egy egyéni akciót, így a Haladás 3:0-ra nyert.


Szombathelyi Haladás-Kaposvár 3:0 (1:0)

Haladás: Gőcze – Csontos (Kalász, a szünetben), Simon Á., Devecseri, Farkas – Iszlai, Lattenstein, Irhás (Németh G., 38. perc) – Nagy G., Ugrai, Skriba (Gyurján, 40. perc). Edzõ: Csertői Aurél.

Kaposvár: Csák – Graszl, Pintér, Kerekes, Junior – Gacsa, Ngalle (Ahmed, 41. perc), Jovánczai (Ato, 41. perc), Jovic – Lambulic, Rábold. Edzõ: Prukner László.


Ezzel a Haladás a 3. lett. A  döntõben a Paks a Vasast verte  1:0-ra, így a végeredmény: 


1. Paks
2. Vasas
3. Szombathelyi Haladás
4. Kaposvár


A különdíjak közül egy lett a vasiaké, Ugrai Roland két találattal gólkirály lett.


További részletek itt!


A Haladás küzdött, de végül a Vasasé volt  a diadal. Nagy Gábor (zöld-fehérben) Tóth Andrással vívott kemény csatákat
Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!