Az SZDSZ új elnöke: Retkes Attila (életrajzzal)

Budapest - Rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen vasárnap a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) a párt elnökévé választotta Retkes Attilát. Fodor Gábor, a párt eddigi elnöke a június 7-ei európai parlamenti választások után lemondott elnöki tisztségéről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Retkes Attila 228 voksot kapott, Badacsonyi Szabolcsra 106-an, Weinek Leonárdra 72-en szavaztak.


Retkes Attilát választotta meg a párt elnökének az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése a fővárosi Material Centerben
MTI Fotó: Kovács Attila


Az új elnök rövid életrajza:

Retkes Attila zenetörténész, közgazdász.
    
1972. július 18-án született Budapesten. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zenetudomány, zenei rendező szakon végezte 1995-ben. 
   
1992-1997-ig a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Danubius Rádió külső munkatársa: szerkesztőként, zenei szerkesztőként, műsorvezetőként tevékenykedett. 1997-től 2000-ig a Budapest Rádió Kft. ügyvezető igazgatója volt. 1994-től a Magyar Hírlap kulturális rovatának munkatársa, zenekritikus, 1996-tól a Gramofon főszerkesztője. 
    
1998 és 2002 között producere volt a Tv2 Party Tv, Szupersztárok, Autószalon, Ablak Európára, Zsebre megy című műsorainak. 
    
1999-2001-ig a Wellington Kommunikáció Kft., 2001-től a Metropolitan Media Kft. ügyvezető igazgatója. 
    
2002 óta dolgozik szakértőként a II. kerületi önkormányzatban: a költségvetési bizottságban, majd a közoktatási, kulturális, sport és informatikai bizottságban. 
    
Az SZDSZ 2007-ben megalakult kulturális és médiakabinetjének titkáraként kapcsolódott be az országos (szak)politikába. Ugyancsak 2007-ben hozta létre a budapesti kulturális munkacsoportot, amelynek vezetője. 
    
Nős.


Információ: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!