Bajnokok Ligája-selejtező: két gólt rúgott a DVSC a Kalmarnak

A DVSC-TEVA hazai környezetben 2-0-ra nyert a svéd Kalmar FF ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.A magyar bajnok Varga József góljával szerzett vezetést 73. percben, majd a csapatkapitány Kiss Zoltán talált be a 86. percben. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Svédországban.

MTI

BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés: DVSC-TEVA–Kalmar FF (svéd) 2-0 (0-0). Debrecen, 9000 néző, v.: Fautrel (francia)
Gólszerzők: Varga J. (73.), Kiss Z. (86.)
Sárga lap: Bernáth (64.), Varga (74.).

DVSC-TEVA: Poleksic – Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi (86.) – Rudolf (Katona, 90.), Dudu (Oláh, 59.)
Kalmar FF: Wasta – Nouri, Lantz, S. Larsson, Alander – T. Eriksson, Rydström, R. Elm, Sobralense – Mendes (Santos, 86.), D. Elm (Dauda, 86.)

Minden bizonnyal a tömött lelátók látványa is megihlette a magyar bajnokot, mert kiválóan kezdett: előbb Kiss próbálkozott távoli lövéssel, nem sokkal később Leandro lőtt mellé centiméterekkel, majd Dudu elől mentett bravúrral a skandinávok kapusa. A Kalmar a félidő derekára feljavult, igaz, a játékrészben egyetlen kapura lövésig jutott.
 
Szünet után mindkét gárda felpörgött, bár a nagy rohanásban mindkét oldalon sok technikai hiba csúszott a játékba. A vendégeknek ebben a periódusban több helyzete volt, mégis a Debrecen szerzett vezetést: egy jobb oldali akció végén Oláh beadását Varga kotorta a hálóba. A svédek a magyar vezető gól után megzavarodtak, s ugyan Rasmus Elm 35 méteres szabadrúgása komoly veszélyt jelentett, igazi lehetőségig már nem jutottak el újra. A debreceniek pedig tovább hajtottak, és újabb helyzeteket dolgoztak ki, sőt Leandro kihagyott ziccere után nem sokkal Kiss Zoltán lőtt gyönyörű gólt 20 méterről néhány perccel a vége előtt, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.

Herczeg András klubmenedzser:  - Azt hiszem, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, mert remekül játszottak, s nemcsak elszántak voltak, de mertek bátran játszani. Jól kezdtünk, az első húsz percben remek ritmusban, a talajon játszottunk, s többször megzavartuk a svédeket. Később feljavult ellenfelünk, így többször ívelgetnünk kellett, amivel nem volt esélyünk. A második félidő elején a Kalmar ugyan magabiztosabb volt, ám aztán szép gólokat szereztünk, s megérdemelten nyertünk. Nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl, de nem szabad hátradőlnünk. Svédországban is ugyanilyen felszabadultan és bátran kell futballoznunk.

További eredmények: 

FK Ventspils (lett)-F91 Dudelange (luxemburgi) 3-0 (0-0)
Inter Turku (finn)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-1 (0-1)
FC Georgia Tbiliszi (grúz)-NK Maribor (szlovén) 0-0
Levszki Szófia (bolgár)-Sant Julia (andorrai) 4-0 (0-0)
Maccabi Haifa (izraeli)-Glentoran (északír) 6-0 (1-0)
KF Tirana (albán)-Stabaek IF (norvég) 1-1 (0-1)
FC Köbenhavn (dán)-Mogren Budva (montenegrói) 6-0 (3-0)
DVSC-TEVA - Kalmar FF (svéd) 2-0 (0-0)
FH Hafnarfjördur (izlandi)-FK Aktobe (kazah) 0-4 (0-0)
FC Salzburg (osztrák)-Bohemians FC (ír) 1-1 (1-0)
Wisla Kraków (lengyel)-Levadia Tallinn (észt) 1-1 (0-1)
NK Zrinjski (bosznia-hercegovinai)-Slovan Bratislava (szlovák) 1-0 (0-0)


Rudolf Gergely és Joacim Lantz (j) küzd a labdáért  a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén a DVSC-TEVA - Kalmar labdarúgó-mérkőzésen az Oláh Gábor utcai stadionban. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!