Batyus Galopp: kecskesajt és helyi csigák a szegények Nemzeti Vágtáján

Ivád - Batyus Galopp a Nemzeti Vágta helyett szegény településeknek: az ivádi, augusztusra tervezett futamon mindennel lehet indulni, ami nem ló. Neveztek kecskesajttal, MiG 21-es vezérsíkjával és porszívóval. Mánfán a helyi csigáknak tartanak edzőtábort, de akár tehenet is el lehet indítani egy forintért. Csóró vágta, kulturális töltettel.

MTI

A versengésre ez idáig 25 község nevezett be. Elsősorban olyanok, amelyek anyagi helyzetük miatt nem vehetnek részt a Nemzeti Vágtán - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere, Ivády Gábor.
     
Az ötletgazda a példákat sorolva elmondta: birkával, vagy akár tehénnel is el lehet majd indulni a galoppon.
    
Ugyanakkor Terény község egy kecskesajttal nevezett, amelyet a falu első embere húz majd egy madzagon és a kecskesajt idejét mérik. Mánfán már edzőtábort tartanak a helyi csigáknak, hogy kiválasszák közülük a leggyorsabbat, a helybeliek pedig egy MiG 21-es vadászrepülő vezérsíkjával indulnak a galoppon. Ugyanakkor szerepel a versenyzők között egy porszívó is, amelyet szintén madzagon húznak végig a nevezők - ismertette a polgármester.
    
Ugyancsak várják az egyes települések asszonykórusait, fúvószenekarait, táncegyütteseit és színjátszócsoportjait. A nevezési díj valamennyi résztvevő község esetében lakosonként egy forint.
    
Ugyanakkor számítanak támogatókra is, hiszen 2-3 millió forintra becsülik a Batyus Galopp rendezési költségeit.
    
A megmérettetés nyertesét, vagyis összességében a legkreatívabban versenyző falut a közönség választja ki. Egyben a győztes kapja meg a jövő évi Batyus Galopp rendezési jogát - mondta Ivády Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!