Czapkó Antal: szerelmes vagyok a kislányomba!

VN - Egy boldog kismama, akinek immár nem csak a tánc az élete. A női szíveket megdobogtató színész, aki szerelmes a kislányába. És egy válogatott kosárlabdázó, aki legszívesebben minden délután a lányával szunyókálna. Kedvenceink Faludiné Lovas Henriette, Czapkó Antal és Németh István anya- és apaszerepben.

Nagy Ildikó

Fotós kolléganőmmel fáradtan, elgyötörten pihegünk a nyári kánikulában, miközben Faludiné Lovas Henriette frissen, gyönyörűen kisminkelve, fáradhatatlanul szaladgál körülöttünk. Helyes pocakja láthatóan nem zavarja, sőt, épp ellenkezőleg: azt mondja, kifejezetten imádja a gyermekvárás időszakát.

A Lorigo Táncsport Egyesület művészeti vezetője augusztus elejére várja második gyermekét.   Kislánya, Eliza pénteken ünnepelte második születésnapját, és már nagyon várja a kistesót, aki szintén kislány lesz.

Remélem, hogy nem akar előbb megszületni, a jövő héten ugyanis még lesz egy edzőtáborunk mondja a Henriette, aki annak idején, Elizával a pocakjában, a terhesség hetedik hónapjában is paso doble-t táncolt. Persze most már nem viszi túlzásba a pörgést, és vigyáz magukra: például nem emelget, így kimondottan jól jön a barátnője vagy épp a férje segítsége, ha a kis Elizát bele kell ültetni a hintába. 

Szerencsére nagyon sokan segítenek, a nagyszülőkre is mindig számíthatunk mondja a kismama, aki a táncsport egyesülettel kapcsolatos teendők  mellett egy  850 gyermeket megmozgató művészeti iskola ügyeit is intézi. És hogy milyen lesz az élet két kislánnyal? Minden bizonnyal derűs és szép. Sokat könnyít a helyzeten, hogy Eliza már szobatiszta, szeptembertől pedig bölcsödébe fog járni.

Szerelmes vagyok a lányomba: azt hiszem, ez a cím illene leginkább Czapkó Antal kislányáról szóló nagymonológjához. És ez így van rendjén, hiszen  a Weöres Sándor Színház sok női szívet megdobogtató színészének élete február 27-én tényleg gyökeresen megváltozott: akkor született meg kislánya, Lotti. 

A szülőszobában a kispapa is bent volt, és egyáltalán nem tartja cikinek, ha elárulja, hogy amikor először meglátta a kis Lottit, elmorzsolt pár könnycseppet. És a varázslat azóta is tart.

Reggelente alig várom, hogy  felébredjen, és mosolyogjon. Egy jókedvű gombóc, aki csak a miénk, és csak bennünk bízik. Ez egyszerűen csodálatos áradozik a boldog apuka, aki nem felejti el megjegyezni azt sem, hogy párja, Adél remekül helytáll az anyaszerepben. Pedig nincs könnyű dolga: a nagyszülők is messze élnek, és a színész apuka sem lehet ott minden esti fürdetésnél.

Czapkó Lottiról azt is elárulja apukája, hogy fiatal kora ellenére igazi társasági lény: kifejezetten élvezi a körülötte forgolódó kompániát, érdeklődő, vidám és türelmes baba. Így aztán példamutató viselkedésével azt is korán kiérdemelte, hogy szülei mindenhova magukkal vigyék.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Bükön készült az augusztus végén játszandó pótselejtező mérkőzésekre, a hétvégén pedig a Pannon-kupán szerepel Szombathelyen és Körmenden. Így Németh István, a csapat oszlopos tagja is kevesebb időt tölthet kislányával és feleségével. A napoban Luca édesanyjával a Balatonnál pihen. 



Luca a héten volt  15 hónapos, rettentő életvidám, aktív baba, a kis család szeme-fénye  mondja a büszke édesapa. Az elmúlt időszkban rengeteg időt tölthettünk együtt, mert a feleségem és a lányom is velem tartottak Athénba. 

Most a válogatott miatt sajnos kevesebb időm jut rájuk. Ám amikor egy pici pihenőm akad, rögtön sietek hozzájuk, akár egy délutáni alvás erejéig velük tartok. Rengeteget játszunk, sétálunk, s a közös délutáni szunyókálások sem maradnak el  meséli István. Luca egyébként örökmozgó baba folyamatosan játszani, huncutkodni szeretne. 

Úgy gondolom, hogy nagyon aggódós, izgulós apuka vagyok, leszek. Arra azért oda fogunk figyelni, hogy ne korlátozzuk őt semmiben, maga dönthessen arról, hogy mivel szeretne felnőtt korában foglalkozni. Bár a vele egykorú gyermekekhez képest is rengeteg energiája van, rendkívül mozgékony, így nincs kizárva az sem, hogy hozzám hasonlóan sportpályára lép majd  teszi hozzá István.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!