Dinnyeszállítóval ütközött egy román mikrobusz az M5-ösön

Szeged – Dinnyeszállító teherautónak ütközött egy román mikrobusz hajnalban az M5-ös autópályán Szeged közelében. A két teherautóba egy sportkocsi vágódott, majd még kettő.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Vad Róbert,  a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a román vendégmunkásokat szállító mikrobusz hátulról ütközött a magyar teherautónak. Az ütközés következtében a két kamion keresztbe fordult az autópályán és a dinnyeszállító rakománya az útra szóródott. Ezt követően a balesetet szenvedett járművekbe egy sportkocsi vágódott. A hármas ütközésben ketten sérültek meg. A kisbuszban utazó hét személy közül - mire a rendőrök kiérkeztek -, öten elhagyták a helyszínt. Miközben folyt a kárfelmérés, feltehetően figyelmetlenségből további két jármű ütközött össze a baleset közelében.



Összetört, szétszóródott dinnyék az M5-ös autópályán, Balástya határában, ahol előzőleg öt jármű ütközött össze. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Az M5-ös Szeged és Balástya közti szakaszát lezárták, a forgalmat a régi 5-ös főútra tereli a rendőrség a helyszíni szemle befejezéséig, illetve a takarítás idejére, várhatóan reggel hét óráig - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!