F1 Csatorna: névre szóló képregényes bögre Nelsinho Piquet-nek

Budapest - A hétvégi Magyar Nagydíj előtt névre szóló képregénnyel felfestett bögrével kedveskedett kiadónk tematikus oldala, az F1 Csatorna Nelsinho Piquet-nek.

Vámosi Péter

A tett helyszíne a budapesti Dózsa György úti központ volt, mely már eleve egy impozáns és modern épület még ha ezzel egy gazdasági szaklaptól delegált kollégám nem is ért maradéktalanul egyet. A tetőterasz és környéke a tárgyalókkal együtt volt kijelölve mint helyszíne a sajtótájékoztatónak, és eleve meglepő és pazar látvány volt a meglepőmód az emeletre fel nem szűrődő forgalmi zajtól mentesen csodálni a Hősök tere és környékét. A kedves vendéglátók azonban kitettek magukért: kipróbálhatóvá tették, a Forma-1-es pilótáknak alap "játéknak" számító batakot, mely ugye a reflexeinket teszi kellően próbára, úgy hogy még épp elérhető kartávolságra a felvillanó gombokat kell eltalálni. Nos, a Renault-os házi bajnok még mindig állítólag az egykori pilótájuk Kovalainen, nos én végképp szerény amatőrként jóindulattal hoztam az egységnyi fél perc alatt az Ő teljesítményének a felét.

Volt szimulátor is, tényleg megfelőlen bárki méretére pozicionálható berendezéssel, és a biztosító aznapi kiemelt vendége azonnal megérkezése után felrúgván mindenféle előre megbeszélt órarendet, azonnal igénybe is vette azt: a 2006-os Playstationos játékban Alonso-t választván (!) megnyerte a három körös gyors futamot, az egybegyültek legnagyobb derültsége közepette, így kellően megalapozta a további jó hangulatot az ezt követő, és eredetileg is tervezett sajtótájékoztatóra. Apró mementó, és érdekesség ezen akciójára reagálva, hogy a tényleg korán kelt ifjú: az egyik kereskedelmi tv reggeli műsorában még félig álmosan pont erről panaszkodott, hogy a Renaultnál nem adott a szimulátor, így az idei gyenge eredménye részben ennek is betudható...

Nos ezután a kezdetben kicsit tényleg morcos fiatal (biztos nem kapta meg a reggeli kávéadagját, míg Szujó Zoliék igazi házigazdaként jó magyarosan libamájpástétomot kínáltak neki!) tényleg hozta a régi formáját, és kezdetben kissé egykedvű volt, azonban a házigazda tényleg kitett magáért, és újságírókat is megszégyenítő módon kellően motiválta junior Piquet-et, így végül az utóbbi évek legkacagtatóbb kollektív interjúján vagyunk túl, mely hamarosan olvasható lesz az F1 csatorna oldalán is.

Hogy mást ne is említsek: amennyiben Nelsinho valóságban is a dobogón végezne vasárnap, úgy mint a szimulátorban, akkor ezt a remek eredményt az amúgy a Hungaroringen díjátadóként résztvevő ING-s igazgató úr is méltányolni fogja, és ahogy a mára motorsport kedvelő körökben klasszikussá vált vígjátékban, a "Taplógázban" is megesett, publikus csókkal lesz jutalmazva a huszonéves brazil pilóta teljesítménye!



Piquet junior kiadónk tematikus oldalának névre szóló ajándékával Fotó: F1Csatorna

Az F1 Csatorna ismét egy névre szóló képregénnyel megáldott bögrével kedveskedett a pilótának, aztán hogy tényleg az utolsó Forma-1-es versenye lesz-e a Magyar Nagydíj, ez már a jövő zenéje...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!