Félmilliárdos kárt okozott az árvíz, a szúnyogírtásra pedig nem jár támogatás

Körkép - A Regionális Fejlesztési Tanács törvénymódosítást akar, mivel a vis maior alapból nem segíthetik maximálisan a károsultakat.A nyugat-dunántúli régióból 75, Vas megyéből 28 bejelentés érkezett a jégeső és az árvíz miatt keletkezett károkról a Regionális Fejlesztési Tanácshoz július 22-éig árulta el Tompa László, az SZDSZ körmendi elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón.

Maróthy Andrea

Becslések szerint a kár félmilliárd forint Szúnyogirtásra nem igényelhető támogatásKörkép
A Tanács idén eddig 16 önkormányzatnak 33 millió forint kárenyhítést adott, így jelenleg 71 millió 135 ezer forint áll rendelkezésre a nagy esőzés és az árvíz okozta károk helyreállításának támogatására. Az előzetes becslések szerint régiónkban az elmúlt időszakban az időjárás félmilliárd forintnyi kárt okozott a hidakban, utakban és az épületekben. Támogatást helyi önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások kaphatnak, de nem számolhatják el egyebek közt a gépbeszerzések, megelőző munkálatok, fejlesztések, valamint a rovar-és kártevőirtás költségeit sem. Balogh József, az RFT elnöke ezért törvénymódosító javaslatot tett a kormánynak a vis maior keret kibővítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!