Haladás-Arsenal: a szervezők sztárok érkezését ígérik hétfőre

Szombathely - A Haladás labdarúgócsapata hétfőn, 19 órás kezdéssel a világhírű angol Arsenal gárdájával játszik edzőmeccset a Rohonci úti stadionban. A szervezők azt ígérik, ezúttal tényleg komplett csapattal érkezik az angol sztárgárda. Péntek délutánig 3500 jegyet adtak el a mérkőzésre.

Tóth Gábor

Tavaly júliusban is járt már Szombathelyen az Arsenal. Akkor a 12 ezer néző előtt rendezett meccsen 1:1-re végeztek a felek - Kenesei 25. percben szerzett góljára Walcott a 42. minutumban válaszolt. Az Arsenal az Almunia (Mannone) - Sagna, J. Hoyte (Lansbury), G. Hoyte (Traore), Clichy - Walcott, Denílson, Ramsey, Wilshire (Coquelin) - Bendtner (Simpson), Vela (Randall) összeállításban lépett pályára. 

A szervezők akkor azt ígérték, hogy az angol sztárcsapat a legerősebb összeállításában érkezik, nem így történt. Az Eb miatt pihenőjét töltő Cesc Fabregas, illetve a sérüléssel bajlódó Tomás Rosicky és Eduardo da Silva érthető okokból hagyta ki az edzőmeccset, de Abou Diaby, Kolo Touré, Philippe Senderos, Samir Nasri, William Gallas, Robin van Persie, Alexandre Song, Johan Djorou, Emmanuel Adebayor és Emmanuel Eboué hiánya bizony bosszantotta a jegyet vásárló szurkolókat. A szervezők azt ígérik, ezúttal - a tavalyi mérkőzés visszavágójára - tényleg komplett csapattal érkezik az angol sztárgárda.

- Tavaly kicsit más volt a helyzet - fogalmazott Erdős László, a mérkőzést szervező cég egyik vezetője. - Az Európa-bajnokságról visszatérő játékosok csak fokozatosan kapcsolódtak be a munkába, több futballistájának is kisebb-nagyobb pihenőt adott Arsene Wenger. Most azonban komplett kerettel edzőtáboroznak az angolok Ausztriában, így elvileg nemcsak a fiatalok, hanem a sztárok is pályára lépnek Szombathelyen. 

Példaként mondom, hogy az Arsenal a napokban az osztrák negyedosztályú SC Columbia gárdáját verte meg 7:1-re. A meccsen az összes egészséges sztár pályára lépett, így például játszott Arshavin, Van Persie, Gallas is. Egyébként amint az angol partnerünk beszámol arról, hogy mely játékosok kapnak szerepet a szombathelyi meccsen, rögtön értesítjük a nagyközönséget.

- Jól fogynak a jegyek?

- Tudomásom szerint eddig - péntek délutánig - 3500 tikett talált gazdára. Egyébként országos értékesítés zajlik, így a szukolók nem csak Szombathelyen juthatnak belépőkhöz. Angliából pedig 150-200 drukker jelezte érkezését. A Rohonci úti stadion, most, hogy székekkel van felszerelve a nyitott lelátó nagy része is, 9500 drukker befogadására képes. Reményeink szerint közel telt ház előtt fogadja majd a Haladás az Arsenalt.

- Volt különleges kívánságuk az angoloknak?

- A pályát, a körülményeket jól ismerik, így az idén nem volt különösebb gond előkészíteni a mérkőzést. Azt kérték, hogy az öltözőjükben bőven legyen ásványvíz, gyümölcs és édesség. A szerelést korábban áthozzák, a mezeket ki kell készíteni a játékosoknak. A csapat magával hozatta a buszát Angliából, ezzel érkeznek majd hozzánk is, úgy 17 óra körül. Rendőri felvezetést kértek, illetve biztonsági embereket - a határtól kísérjük a buszt. A jármű közvetlenül az öltöző előtt parkol majd le. A játékosok kordonnal lesznek elválasztva a drukkerektől. Megígérni nem tudom, de talán egy-két fénykép elkészítésére, a szerencsésebbeknek pedig autogramkérésre lesz esélyük a meccs előtt vagy után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!