Halálos döfés a pamplonai bikafuttatáson - újabb sérülek (sokkoló fotóval) - Frissítve!

Pamplona - Az előző napi tragikus haláleset ellenére szombaton ismét százak gyűltek össze az észak-spanyolországi Pamplonában, a San Fermin-fesztivál keretében hagyományosan megrendezett bikafuttatásra. A nyolcnapos fesztivál ötödik napján rendezett futtatás során 61-en könnyebben megsérültek, hét embert kórházba szállítottak, de a bikák ezúttal senkit sem ökleltek fel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szombat


Péntek

A hétfő óta naponta megrendezett futtatás pénteken veszélyessé vált, mert egy bika elszakadt a csordától. Ez az állat döfött meg úgy egy férfit a nyakán és a mellkasán, hogy az illető belehalt sérüléseibe. 



Mentősök viszik kórházba azt a futót, akit halálosan megsebesített egy bika a San Fermin fesztivál negyedik napi bikafuttatásán Pamplonában.  A nyakon és mellkason döfött férfi a Navarra kórházban belehalt sérüléseibe MTI Fotó

Másik három férfit is felöklelt egy-egy állat pénteken, és további hat ember szenvedett kisebb zúzódásos, horzsolásos sérüléseket. A korábbi napokon is történt tucatnyi sérülés.  

A július 14-ig tartó idei fesztiválon minden reggel hat bikát hajtanak át az óváros utcáin az arénáig, ahol este torreádorok végeznek az állatokkal. 

A vakmerő résztvevők a bikák előtt futva teszik meg a 825 méteres távot, a bikákat ökrök is kísérik. A futtatók egyetlen megengedett "fegyvere" a bikák távoltartására egy összegöngyölt újság. A fesztivál Ernest Hemingway Fiesta, a nap is felkel című 1926-os műve nyomán vált híressé.

Az 1995-ös bikafuttatáson egy 22 éves amerikai, bizonyos Matthew Tassio szenvedett halálos balesetet.

Forrás: MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!