Lopott Haladás-csukákban lőtték a gólokat a megyei II-ben

Szombathely - A Keneseiéktől ellopott futballcipőkben rúgták a bőrt többen is a megyei bajnokság előző szezonjában. A tavalyi Haladás-Arsenal gálameccs után feltörték a zöld-fehérek öltözőjét, a csukákból, sportszárakból, labdákból jutott a megyei II-be is.

Pum András

Kellemetlen meglepetésben volt részük tavaly nyáron az Arsenal meccset követő első edzésre igyekvő Haladás-játékosoknak: az éjszaka folyamán ugyanis ismeretlenek meglovasítottak 10 Adidas labdát  8 sportszárat, plusz elvittek  futballcipőket, sporttáskákat és stoplikat is.  A rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján kiderült: más ügyek miatt a látókörükbe került - egyébként jórészt büntetlen előéletű - 14 tagú, főleg fiatalokból álló banda követte el a korábbi  bűncselekményeket, a szertár feltörésében viszont csak ketten vettek részt. Érdekesség, hogy egyikük egy megyei II-es csapatban szereplő futballista - ő azonban nincs előzetesben, szemben másik két bandataggal.

A rendőrségen csupán annyit közöltek, hogy egy, a megyeszékhelytől tíz kilométerre lévő falu együttesében kergeti a labdát az előbb említett  játékos. 



A megkerült futballcsukák a rendőrségi sajtótájékoztatón Fotó: Horváth Csaba

Információink szerint a megyei II. osztály Szombathelyi-csoportjában szereplő Lukácsháza egyik labdarúgójáról van szó. A focista gyorsan pénzzé tette az elrabolt holmikat, így fordulhatott elő, hogy a megyei II-es csapatokban futballozó játékosok Rajos vagy Kenesei csukájában rúgták a bőrt. A rendőrség szerint egyébként ezek a játékosok nem tudtak a stoplisok eredetéről, jóhiszeműen vásárolták meg a csukákat. A lopott cuccból a megyet többi részére is jutott, így például egy Körmend melletti település - információink szerint Halogy - labdarúgói is jóhiszeműen vásároltak a cipőkből.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a Haladás-Pavlodar Európa-liga selejtezőn a salakra berohanó szurkoló 60 ezer forintos pénzbírságot kapot, ráadásul kitiltják a zöld-fehér gárda meccseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!