Relikviák a buszban - Hatvan éves a Vasi Volán

Szombathely - Idén 60 éves a Vasi Volán Zrt. A jubileum alkalmából az egész esztendőt betöltő programsorozatot állítottak össze. Kedden indul útjára a megye városait bejáró utazó kiállítás.

Varga Zsuzsa

Régi dokumentumokat, relikviákat, egyenruhákat, forgalmista és kalauzi karszalagokat, menetrendeket, menetjegyeket, jegylyukasztókat, valamint  térképeket mutat be a Vasi Volán Zrt. utazó kiállítása.

Magyar László, a vállalat pr-munkatársa elmondta, hogy a Vasi Volán idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. A jubileum alkalmából számos eseményt szerveztek már, és tartogatnak még meglepetéseket. Április elsején emléktábla-avatóval kezdődött az ünneplés, majd jármű- történeti kiállítás nyílt a  Volán telephelyén, amelyet három hónapig láthatott a közönség. 

A vállalat márciusban gyermekrajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos általános iskolás diákok számára Én és a Vasi Volán címmel. A pályázatra tizenkét iskolából mintegy kétszáz rajz érkezett, ezeket nézheti meg  jövő héttől a látogató. A beérkezett pályaműveket zsűri értékeli, az első helyezettnek járó díj: busz az osztálykiránduláshoz.



Magyar László, a Vasi Volán pr-menedzsere mutatja a relikviákat  Fotó: Szendi Péter

A vállalat munkatársai egy forgalomból kivont csuklós autóbuszt alakítottak át kiállítótérré, a jármű kedden indul megyei körútjára. Kedden Szombathelyen a Fő téren, csütörtökön Kőszegen, 11-én, kedden Bükön, 13-án, csütörtökön Sárváron, 18-án, kedden Celldömölkön, 25-én, kedden Vasváron,  27-én, csütörtökön Körmenden, 28-án Szentgotthárdon tekinthető meg a kiállítás. 

A tárlat célja, hogy a megyében élőkkel megismertessék a Vasi Volán történetét. Az átalakított autóbuszból kiszedték az üléseket, helyükre relikviák kerültek, az ablakokra belülről  fotódokumentumokat helyeztek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!