Szeszélyes június, kevés fürdővendég a vasi strandokon

Szombathely - Országszerte csökkent a strandok látogatottsága júniusban, legalábbis az előző esztendők azonos időszakához képest. A tendencia alól a Tófürdő sem kivétel, az előző hónapban 14 olyan nap volt, amikor nem tudtak kinyitni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Idén  május 23-án nyitotta meg kapuit a Tófüdő, ám a starndéletre ezidáig igencsak rányomta bélyegét az időjárás  mondta Tatai Péter, a Szova Zrt. szolgáltatási osztályának vezetője. A május utolsó napjai sem voltak strandolásra alkalmasak, s a június eleje is hűvösnek bizonyult. 

Tatai Péter kiemelte: ennek hatását a Tófürdőn is érzik, hiszen a létesítmény nem rendelkezik fedett medencékkel, thermal melegvízzel. Így csak az időjárás függvényében üzemeltethető a fürdő. 

Júniusban egyébként 14 olyan nap is volt, amikor a hűvös idő miatt nem kereste fel vendég Tófürdőt, így az kis sem nyitott. Idén ezidáig 12 ezren váltottak jegyet a helyi fürdőbe, míg tavaly ugyanebben az időszakban 18 ezer vendéget fogadott a Tófürdő. 

Tatai Péter hozzátette: az előzetes kalkulációk alapján ötvenötezer vendéget várnak az idei esztendőben. Ezt a számot azonban nem pusztán a strandolási lehtőség biztosításával próbálják elérni. 



A Tófürdő úszómestereinek a hüvös időben is bőven akadt feladat    Fotó: Szendi Péter

A szolgáltatási osztályvezető úgy fogalmazott: a vendégek manapság már nem elégednek meg csupán a vízzel és a napfénnyel, hanem aktívan, sportolással, szórakozva szeretnék eltölteni szabadidejüket a vízparton. 

Ennek érdekében programok sokaságát szerveztük a nyárra: búvárbemutató, egészséghét, vízi aerobic, csúszdaverseny, strandfoci-, strandröplabda bajnokság színesíti a programsort. 

Augusztus 8-9-én pedig egy kétnapos Summer Jamboree-ra várjuk a kikapcsolódni vágyókat  mondta Tatai Péter, majd hozzátette: bíznak abban, hogy az időjárás a nyár második felében kedvez a strandolás szerelmeseinek, s programjaik is elnyerik vendégeik tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!