Több mint százezer látogatót várnak a Savaria Történelmi Karneválra

Szombathely - Egyes becslések szerint akár a 130 ezres számot is elérheti a tizedik Savaria Történelmi Karnevál látogatóinak száma, de a szervezők óvatos számítása szerint is legalább százezer résztvevőt várnak augusztus 20-23 között Szombathelyre.

MTI

A történelmi karnevál látogatottsága már feszegeti teljesítőképességének határait, tizenkét helyszínével és több mint kétszáz programjával teljesen megtölti a belvárost - hangoztatta Szommer Ildikó karneváligazgató.

A karnevál fő látványossága idén is a szombat esti fáklyás felvonulás lesz, több mint ezer jelmezes résztvevővel, akik között nemcsak a város kétezer éves történelmét megelevenítő, a római kort felidéző légiósokat, római polgárokat, kelta barbárokat, vagy éppen középkori öltözetbe bújt reneszánsz főurakat és úrhölgyeket láthat a közönség, hanem zászlóforgatókat, tűzzsonglőrőket és gólyalábasokat is. 

A négynapos rendezvény idején újraéled Szombathely főterén az Öreg Város Vására, ismét kinyit a Borok utcája, zenei csemegéket kínál a városháza előtt felállított Fórum Színpad.

A Ferences-kertben berendezett Történelmi Témaparkban pedig minden eddiginél nagyobb ívű időutazásban lehet része a látogatóknak, hiszen évek óta először a római birodalom határain túlról is érkeznek gladiátorok, tanúi lehetünk Spartacus lázadásának, az összegyűlt öt légiónak köszönhetően pedig megelevenedik az ókori Róma két fontos csatája, a hunok elleni catalanumi ütközet, valamint a germánokkal vívott teutoburgi csata. 

A Karneválszínház  Moliére Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be a megyeháza udvarán, augusztus 18-22- között összesen hat alkalommal; Hollósi Frigyes, Bezerédi Zoltán, Botos Éva, valamint Fekete Ernő főszereplésével és a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészeinek közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!