Továbbjutott a Haladás az Európa Ligában!

Karaganda - Izgalmas, fordulatos mérkőzésen, egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy a Haladás a következő körbe lépjen az Európa Ligában. A hazaiak hiába nyertek 2:1-re, az idegenbeli szombathelyi gól továbbjutást ért. Üröm az örömben, hogy Kenesei súlyos kézsérülést szenvedett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Európa-liga, második mérkőzés, Karaganda,  9000 néző, játékvezető: Özkahya

Irtis Pavlodar-Szombathelyi Haladás (2:1)

A kezdőcsapatok

Irtis Pavlodar: Rikhard – Rimavicius, Nakov, Chernyshov, Kolomyts – Jurin, Ivanov (Zarecsnij 75. p.) Andreev, Noskov (Sabalin 58. p.) – Maltsev (Bajzsanov 70. p.), Shomko

Haladás: Rózsa Dániel – Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Kuttor Attila, Tóth Péter – Rajos Gábor, Molnár Balázs, Vörös Péter (Irhás Ignác 89. p.)– Oross Márton, Kenesei Krisztián (Simon A. 57 .p.) , Maikel (Skriba 45. p.)

A szombathelyi szurkolók a Haladás kispadja mögött vannak, kitették a zászlóinkat is. Rengeteg katona és rendőr van a stadionban, egy teljes  szektort például csak katonák foglalnak el. 

Negyedóra telt el a mérkőzésből és ahogy az várható volt, a kazahok nekiugrottak a Haladásnak. A legnagyobb helyzet a tizedik percben maradt ki, amikor Noskov öt méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

15.p: Vezet  a Pavlodar. A bal oldalról beívelt labda alá szaladt Kuttor, a mögötte érkező Jurin a jobb sarokba lőtt (1:0)

23.p:  Kenesei szabadrúgásából egyenlített (1:1)

35. p.: Ismét a hazaiaknál az előny! Egy előreívelt labda megpattant egy buckán, majd Yurin elé pattant, aki 11 méterről a jobb sarokba lőtte második gólját (2:1)

Kuttor Attila bakija után vezetett a Pavlodar, majd a Haladás védője egy góllal tette helyre a hibáját. Ismét a hazaiaknál az előny, Jurin talált be tizenegy méterről.

68. perc: Skriba került óriási helyzetbe, de addig-addig várt, amíg 13 méterről, jobbról a kifutó Rikhardba bombázta a labdát. 

Vége a mérkőzésnek, a Haladás idegenben lőtt góllal, 2:2-es összesítéssel jutott a következő körbe.

Csertõi Aurél a haladas.vasnepe.hu-nak elmondta, hogy a látottak alapján megérdemelt a Hali továbbjutása. A tréner ugyanakkor sajnálja, hogy sok helyzetet elpuskáztak a fiúk, és az adódó lehetõségek közül csak egyet értékesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!