Vasúti sínhez láncolták magukat a hulladékégetőt ellenző civilek (fotóval)

Szentgotthárd - Több civil is odaláncolta magát az ipari vágányhoz, hogy ezzel is tiltakozzon a tervezett hulladékégető ellen, ahova a városon keresztül jutnának be a vagonok.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A  Pronas Civil Összefogás Egyesület  (Pro Natura St. Gotthard) tagjai   élükön Soós Zoltán elnökkel   a vasútállomás előtt  elmondták a sajtó képviselőinek:  bár a bécsi Umweltsenat még nem döntött a város határába tervezett szemétégető elsőfokú engedélyét megtámadó fellebbezések ügyében, de vezető osztrák politikusok szinte tényként kezelik a projekt beindítását.

A Pronas úgy látja, hogy  még mindig van esélye a városnak, illetve Magyarországnak. A hulladékégetőbe csak vasúton érné meg beszállítani az évi 325 ezer tonna szemetet. 

A heiligenkreuzi ipari parkba azonban csak Szentgotthárdon keresztül juthatnak be a vagonok. A civil egyesület azt kéri a kormánytól,  hogy ne engedélyezzen semmilyen beszállítást a magyar állam területén a szemétégető építésével és működésével kapcsolatban. Végső esetben akár  elég lenne felszedni egy sínszakaszt...

A pronasos civilek egy síndarabon demonstrálták, mit lehet egy flexszel kezdeni, majd odaláncolták magukat az ipari vágányhoz. Többen úgy nyilatkoztak, hogy készek a börtönbüntetést is vállalni, de nem engedik, hogy a bűzmű megvalósuljon. 



Aktivisták láncolták magukat a sínekhez, hogy így tiltakozzana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!