Viharos Haladás-edzés Borasban - Megvan az Elfsborg elleni kezdőcsapat

Boras - Megérkezett a csütörtöki Európa Liga selejtező helyszínére a Haladás. A zöld-fehérek már edzettek is a meccs helyszínén, a műfüves stadionban tartott gyakorlást villámlás és eső szakította félbe. A csapat edzője, Csertői Aurél szerint a szombathelyieknek nehéz dolguk lesz az Elfsborg ellen, de a tréner szoros eredményt vár, semmiképpen nem szeretné, ha már az első találkozón eldőlne a továbbjutás. Munkatársunk helyszíni jelentésében a várható kezdőcsapatok is elolvashatóak, a mérkőzésről pedig online közvetítésben számolunk be.

Pum András


Pozsonyban szálltak repülőre a zöld-fehérek

A Haladás a délelőtti indulás  után a pozsonyi reptéren szállt repülőre. A Carpatair román légitársaság kisgépe fél kettő helyett kis késéssel végül kettőkor szállt fel, és sima, izgalommentes utat követõen pontban négy órakor szállt le a göteborgi kifutópályán. A landolást követõen a busszal Guzmicsék a 45 km-re lévő Borasba hajtottak, ahol öt órakor elfoglalták szállásukat a belváros Grand Hotel Firstben. Az idő egyébként kellemes, húsz fok körül lehet a hőmérséklet, de borús az ég. A játékosok most még szobáikban pihennek, fél hétkor van a gyülekező a szálloda aulájában, majd hétkor edzés a Boras Arenában - az utazás többi részletét portálunk Haladással foglalkozón oldalán olvashatják.


Délután négy órakor érkezett Göteborgba a csapat

Fél hétkor indult a Haladás busza a First Grand Hotel elöl, hogy tíz perc múlva már a Boras Arena előtt fékezzen.  Míg a fiúk átöltöztek az edzéshez, volt alkalmunk szemügyre venni a stadiont. Nos, Svédország legmodernebb stadionja valóban szép, mégha nem is túl nagy, hiszen mindössze 16 és félezer néző fér el az arénában. A helyiek elmondása szerint holnap körülbelül csak 2000 (!) nézõ várható, mert a borasiakat állítólag nem hozza lázba a nemzetközi szereplés... A pálya meglehetõsen szûk, jóval keskenyebb és rövidebb mint a Rohonci úti stadioné, a műfű viszont keményebbnek tűnik az Illés akadémiáénál. A hét órakor startoló tréning egyébként bemelegítéssel kezdődött, majd a különböző labdás gyakorlatokat követően kettõt dörgött az ég, egyet villámlott, elkezdett zuhogni az eső, az Elfsborg illetékesei pedig jelezték: mindenki vonuljon vissza a biztonságot adó öltözőbe.. Így az egy órás tréning  végül mindössze negyven percig tartott.

- Kemény, agresszív ellenfélre számítok, amely minden bizonnyal azonnal nekünk esik majd - mondta az edzést követően Csertői Aurél. - Nem örülök, hogy meghatározó emberek dőltek ki a csapatból, de nincs mit tenni, meg kell oldanunk ezt a feladatot. A műfű kissé zavaró, teljesen más mint az Illés akadémia talaja, így Svédország egyik legjobb csapata ellen nehéz dolgunk lesz.  Szoros eredménnnyel lennék elégedett, semmiképpen sem szeretném, hogy már most eldőljön a párharc. A holnapi összeállítás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Molnár, Iszlai, Irhás - Nagy G., Oross, Skriba.

- Ezúttal a frissítésen volt a hangsúly, az utazás miatt inkább átmozgató jellegű volt a tréning - felelte a buszon ülő Guzmics Richárd. - Úgy látom, hogy ez a talaj inkább a gyors, rövidpasszos játéknak kedvez leginkább. Hogy milyen eredménnyel lennék elégedett? Annak örülnék leginkább ha nem kapnánk gólt, miközben mi mondjuk egy szögletből fejelnénk egyet... Fontos számunkra, hogy sok szurkoló elkísér bennünk, szeretnénk ezt jó játékkal meghálálni.

A csapat ezekben a percekben a hotelszobában pihen, illetve aki igényli, az Frischl Balázs gyúrónál masszíroztathat. Kilenc órától mehetnek majd vacsorázni a fiúk.

Az Elfsborg összeállítása: Covic - Karlsson, Lucic, Wikström (Andresson), Florin - Ishizaki (Möbaeck), Svensson, Danielsson, Bajrami - Erisccon, Keene.

A teljes beszámoló az alábbi linken olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!