Vizibicikli a Perintben - fotóval

Szombathely - A Perint patakban hever egy jó állapotó bicikli - vajon hogyan került oda? Ellopták? Megunták? Depressziós lett? Vagy esetleg összeesküvés elmélet?

Garai Antal 'Atom'

Csütörtökön délután olvasói fotót kaptunk - a képen egy női bicikli fekszik a Perintben a Gépiparinál lévő gyalogos hídnál.

A kerékpár úgy tűnik jó állapotú, így igazán elgondolkodtató, hogy vajon miképp került oda. 

Véleményünk szerint az alábbi cselekmények közül kellett valamelyiknek megvalósulnia, s ezen lehetőségek közül legalább egy normális is:



A patak vize fodrozódik a váz felett, de belülről már csámcsogja a rozsda, mert a vízbe lett dobva

Fotó: Szabó Sándor

- a bicikli megunta a szürke hétköznapokat. Gazdája nem törődött vele, folyamatosan le s fel járkált vele a padkákon s évek óta mindig ugyanazon az útvonalon közlekedett vele, holott a bringa szeretett volna nagyokat túrázni, szép tájakon suhanni úgy, hogy bowdenjei csak úgy lobogtak volna a szélben. Mindezen felül még a tulajdonos feneke is növekedésnek indult az elmúlt években, így a kerékpár teljesen depressziós lett, éjszaka elszökött a biciklitárolóból majd a hídról a tengelytörő mélységbe vetette magát

- a szúnyogírtót permetező helikopter vezetője így jelöli meg, hogy meddig permetezett, mindig ledob egy biciklit ott, ahol kifogy az irtószer a tartályból.

- A.C. és D.C. szombathelyi lakos szerdán a délutáni órákban a napon töltötték idejüket, majd amikor a sörbevitelük már nem hűsítő, hanem szédítő hatással bírt, úgy vélték, hogy vízre van szükségük és lemennek a balcsira. A Csónakázó tó vizibicikli-kölcsönzőjét nem tudták megfűzni, hogy támogassa az utat egy biciklivel, ezért a közeli biciklitárolóból vételeztek (természetesen csak kölcsön) egy kétkerekűt, amivel aztán vízre szálltak és elkezdték meghódítani a Perintet. A páros csak a gépipariig jutott, ugyanis a közelben van egy vendéglátóegység, még felugrottak útravaló sörért, majd elfelejtették a nagy utazást

- ezzel menekültek az ékszertolvajok kedden a Fő térről? És itt volt a kocsi, akarom mondani biciklicsere?!

- nagy összeesküvés áll a háttérben. Egy multinacionális takarító cég emberei dobták a biciklit a Perintbe, most arra várnak, hogy az olajos lánc bepiszkítsa a vizet, és ők elháríthassák az ökológiai veszélyt, ami után többmilliós számlát nyújtanak be.

- A.B. és B.A. fogadtak, hogy végigmernek tekerni biciklivel a híd korlátján. A.B. kezdte, majd az első méter után kamikázeként a Perint iszapjába furódott drótszamarastul. (Ez esetben nem csak a bicikli tulajdonosát, hanem egy sérültet is keresünk).

- a kétkerekű tulajdonosa úgy gondolta, hogy íly módon szabadul meg járművétől

- a biciklit valaki elcsente, majd úgy gondolta, hogy jobb lesz megszabadulni tőle, de akkor már stílusosan megrepteti a hídról. Tehát hasonlóképp végezte, mint a Cipőgyár környékén a Perintbe hajigált biciklik, csupán ezt nem csupaszították le teljesen.

Azt nem tudjuk, hogy a kerékpár még mindig ott van-e, amennyiben gazdája esetleg ráismerne kétkerekűjére siessen a Gépipari (Latinka) mögötti gyalogos hídhoz, hátha nem emelték még ki önjelölt búvárok. A biciki elejére egy kosár van szerelve. - (az eset egyébként elkeserítő, ugyanis a múlt héten lopták el a biciklimet - A szerző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!